Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 23 januari  2015.

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – Fysio Rozengracht    1-4

x

Ralf van Hurck wacht op het goeie moment.

Een topwedstrijd tussen de nummers een en twee in de A poule. En met als favoriet natuurlijk de Kantine die al een periodetitel binnen hebben. De eerste 8 minuten had het niets van een topper er werd zelfs wat lauw gespeeld. Pas in de 12e minuut verraste Pim Bleichrodt? Keeper Gert Jan de Jong met een pegel vanaf de zijkant 0-1. De Kantine kwam eindelijk in beweging en een pasje van Ralf van Hurck bereikte Freek Töpfer en die knalde via een tegenstander raak 1-1. Het mooiste doelpunt kwam van Marijn Helfferich, hij hield de bal drie keer hoog en joeg hem vervolgens in de touwen 1-2. Ook in de 2e helft kwam de Kantine maar moeilijk door de Fysio defensie die stonden als een huis en gebeurde dat wel dan stond keeper Patrick Amels in de weg. En toen de Kantine aanviel was daar een uitval van Fysio en scoorde Pim Bleichrodt 1-3. En bij de volgende uitval maakten Marijn Helfferich en Lutzen Smits een mooi een tweetje en tikte de laatste de bal tussen de benen van de keeper door 1-4. Voor de 2e keer op rij wist Fysio een top tegenstander te verslaan en gooien ze hoge ogen voor een periodetitel.

V d Pol Autoverhuur – Friesland Direct     4-4

Klaas

Klaas Bouma controleerd.

Beide teams waren puntloos een wilden daar deze avond wel graag wat aan doen. En terwijl FD in de aanval was counterden de mannen van v d Pol en wist Rocco Zwart heel netjes 1-0 te maken. FD ging weer in de aanval en terwijl Eric Hoekstra over de bal struukelde wist ie al vallend de bal toch naar Arjen Visser te tikken en die maakte 1-1. En FD bleef aanvallen en v d Pol bleef loeren op de counter en dat lukte weer en weer was Rocco Zwart de schutter 2-1. In de 2e helft knalde Eric Hoekstra de bal tegen de keeper en de rebound werd netjes binnen getikt door Jelle Talhout 2-2. Jorge Pirez kon 2-3 maken voor FD hij kwam alleen op de keeper af maar er niet omheen. Dat deed David v d Pol even later beter die tikte de bal tussen de benen van keeper Visser door 3-2. FD werd sterker maar keeper Fabriek keepte as een leeuw en liet weinig door, ja alleen de poeier van Drewes Janssen was hem te machtig 3-3. Toen Drewes uit een pasje van Jorge Pirez scoorde werd het 3-4 en leek FD de volle winst te pakken. Maar direct na dat doelpunt prikte Allard Sym Sprenger toch nog de gelijkmaker in het FD doel 4-4.

Wedstrijden B poule

Alinex Uitzendburo – NR 1 Hypotheek    8-3

v

Evan van Sertima in galop.

Alinex is op weg naar de top en ze gingen meteen ook fel in de aanval, maar ze troffen toen nog een geweldig keepende Ronald van Riet op hun pad. In de 7e minuut moest hij toch vissen op een droge knal van Stephan Klees 1-0. Het was Frank Claas Coockson die over de rug van de keeper wat mazzelig 1-1 maakte. Twee tellen later scoorde Coockson weer op aangeven van Yassin en tussen de benen door van keeper Sven Noordenbos 1-2. Drie minuten voor de wissel knalde Daniel Matakupan 2-2 binnen maar nog voor de wissel kwam NR 1 weer voor door een lucky goal van Evan van Sertina 2-3. Direct in de 2e helft mistte Alinex speler Steffan Amels voor open doel, Brian Zeilmaker deed aan de andere kant hetzelfde. Daniel Matakupan had de hasses ur wel bij en joeg de bal achter keeper van Riet 3-3. Etienne Oosterom kreeg drie kansen op rij maar paal en van Riet stonnen um in e weg. De laatste 5 minuten was NR 1 helemaal de kluts kwiet en schoot Alinex met scherp. Stephan Klees maakte 4-3 en 5-3, Steffan Amels tikte 6-3 en 7-3 binnen en Ton Phwiwang zette de eindstand heel deftig op 8-3.

Bakkerij Elsinga/ vd Kooi schilder – SMS Chill Time    0-4

h

SMS  raakt op stoom.

SMS rukt langzaam op naar de kop en volgens ons hewwe ze de wat oudere speulers verkocht. Het begon met een mooi opzetje van Robbin Regtop die Arjan Outhuyse in staat stelde om te scoren 0-1. EvdK probeerde er wel door te komen maar dat deden ze niet echt slim en waren ze er door dan was daar keeper Karst v d Heide die katachtige reddingen had. Aan de andere kant kwam ook C. Veenstra alleen op de keeper af kwam en hij schoot die de bal via de paal wel netjes raak 0-2. Ook in de 2e helft kon EvdK geen vuist maken en bleef SMS goed verdedigen. Arjan Outhuyse wist weer te scoren, dit keer vloog de bal er via de keeper in 0-3. En even later ronde Arjan Outhuyse een, een tweetje met C. Veenstra af 0-4. EvdK kregen nog een vrije trap en die knalden ze op de paal maar ze kregen de bal er niet in het bleef 0-4.

Wedstrijd D poule

PoPaLo – De Zwaan    17-2

IMG_3136

Coach Klaas Keimpema, dit is genieten.

Ik weet niet wat die Hilbrand Pollema sien ploeg te vreten het geven maar die mannen vlogen of hadden ze gember in hun kont. Na een halve minuut passeerde Kees Knier jr de nog slapende keeper Fokke de Boer 1-0. En zijn maat Norbie herhaalde dat stukje even later en dat was 2-0. De Zwaan probeerden van alles maar ze waren niet bij machtte om wat terug te doen. PPL kreeg mooie kansen Lowie Quisenaerts ramde 2 keer op de paal en Fokke de Boer, die inmiddels wakker was, wist nog zeker 5 bijna goals te voorkomen. Toen er weer een van PPL op de paal knalde brulde coach Hilbrand Pollema, Jim skiete vaker op e paal dan dat jim zitte te wippen….in e speultuun. Dat hielp het werd een enorme walk over en de Makkummers kwamen er niet meer aan te pas. Lowie Quisenaerts scoorde 3x, Meinke Riem1x, Kees Knier 4x, Norbie “Puskas”5x en Jurjen Breimer 2x eindstand 17-0 ja die van de Zwaan werden gemaakt door Jason en Feike.