Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 16 januari  2015.  Fotoalbum.

Wedstrijd A poule

Fysio Rozengracht – Topline Yacht Design 6-5

IMG_3774

Topline komt net te kort in het laatst.

Beide teams hadden nog niet verloren dus was dit min of meer een topper. En het werd een doelpuntrijke wedstrijd met twee aanvallende ploegen. Fysio is net gepromoveerd naar de A poule en ze doen het goed. Ook dit keer kwamen ze al snel op voorsprong door een treffer van Stefan v d Molen 1-0. En even later scoorde Stefan weer nu hakte hij de bal uit de rebound en via de keeper binnen 2-0. TYD kwam met een poeier van Frank ten Hoeve en die vloog in de verste hoek 2-1. Het antwoord kwam van Marijn Helfferich met een strak schot maakte hij 3-1. Ook in de 2e helft bleef het spannend en was er steeds een voorsprong voor Fysio. Vanaf de aftrap wist Dylan Drent er simpel 3-2 van te maken, toen vergroten de mannen van Fysio de voorsprong. Terwijl TYD zwaar in de aanval gingen was er een uitval voor Fysio en scoorde Marijn Helfferich 4-2 en Lutzen Smits liet 5-2 aantekenen. De mannen van TYD vlogen zich ut hompeskompus en kwamen door Dylan Drent terug toot 5-3. Uitblinker Marijn Helfferich zorgde weer voor een gaatje 6-3. TYD deed er alles aan om terug te komen en ze kwamen een heel eind. Dylan Drent maakte 6-4 en Frank ten Hoeve prikte 6-5 binnen. Daar bleef het bij mede dankzij goed keeperwerk van de Fysio keeper Patrick Amels.

Wedstrijd B poule

Alinex Uitzendburo – Nesta Shipping 7-2

f

Steffan Amels 3 x raak voor Alinex.

Alinex is de koploper en Nesta die kan wel een paar puntjes gebruiken. Nesta begon goed het was Pieter v d Schoor die meteen al 0-1 maakte en als beloning moest hij wisselen met Duco Scheffer. Het ging gelijk op de eerste helft, toen nog wel. Eric Broekhuizen passeerde drie man of stonden ze ur niet, en maakte beheerst 1-1. Alinex kreeg een grote kans, Steffan Amels kwam alleen voor de keeper maar de bal joeg hij wel 40 meter naast. Nesta kwam weer voor, een vrije trap van Emiel Postmus hoorde de keeper alleen maar fluiten 1-2. Steffan Amels maakte zijn foutje goed en met een subtiel hakje maakte hij weer gelijk 2-2. In de 2e helft zakten de veteraantsjes van Nesta weg en gingen in de 5e versnelling spelen en daar profiteerde Alinex van. Bouke Zuiderhof passeerde een man of vier en hoppa 3-2, een koegel van Steffan Amels vloog hast deur ut net 4-2, Stephan Klees maakte 5-2 en Steffan Amels en Eric Broekhuizen bepaalden de eindstand op 7-2.

Wedstrijden C poule

l

Salaiman Snoussie  4 maal raak

Cafe ’t Skutsje – Veltman Maritiem 4-6

Ook deze twee teams loeren op een plekje bovenin de C poule en azen op promotie. Binnen de minuut liet Jelmer Wolda een nuver slap skot los en hij had mazzel want keeper Johan Visser stond net even te snurken dus de bal ging er in 1-0. En het ging snel met de goals , Een minuut later maakte Salaiman Snoussie alweer gelijk 1-1, en 30 seconden daarna tikte Snoussie ook al 1-2 binnen. Het bleef een drukke wedstrijd de mannen vlogen as jonge honnen deur ut veld. En het was Raymond v d Heide die keeper Brouwer kansloos liet 1-3. Een fraaie uitgooi van diezelfde keeper Brouwer kwam bij Mathijsz Boonstra en hij ramde 2-3 binnen. Snoussie was in topvorm en wist weer voor Veltman te scoren 2-4, nog net voor de wissel zorgde Dave Hartman weer voor spanning 3-4. Het spel werd er niet beter op maar Snoussie bleef wel scherp 3-5. Ook Mathijsz Boonstra wist nog een keer de roos te raken 4-5, maar Justin Attema maakte aan alle ellende een eind door 4-6 op de borden te zetten.

Oosterhof/Holman – Futsal Harlingen 3-4

h

Ook Bouwe v.d. Veen 3 x in het netje.

OH staat onderaan en ze hebben zelfs twee punten in de min en daar net boven staat Futsal, een degradatie wedstrijd dus. Futsal nam de leiding een balletje op maat van Anne Alberda bracht Bouwe v d Veen in stelling en die scoorde 0-1. Een pegel van Chris Sytema in de verste hoek betekende 1-1, toen Willem Wielinga hun spits Bouwe v d Veen weer in stelling bracht kwam Futsal weer aan de leiding 1-2. Vervolgens trapte keeper Alkema finaal over de bal en rolde het leer via, via naar Willem Wielinga en die zei dank u en maakte 1-3. Het werd zelfs 1-4 toen de attente Bouwe v d Veen weer scoorde. Toen maakte Futsal keeper Jeroen Kupers een foutje en dat strafte Sicco v d Bij af 2-4. En een bal in een keer op de slof van v d Bij vloog hast deur ut net 3-4. Het werd nog een felle strijd om de winst en Bouwe v d Veen moest zelfs nog een bal van zijn eigen doellijn halen. De mesen stonden op de banken maar aan de stand veranderde niets meer.

Wedstrijd D Poule

SVO Attema – PoPaLo 9-3

j

Het was druk op de bank bij PoPaLo.

PoPaLo begon fel aan de strijd maar hadden ging wissel en dat breekt je bijna altijd op. Wel zat de PPL bank smoorvol met coaches, de broerkes Pollema, Douwe Toot en Keimpema ze skreeuwden as magere varkens. En dat had eerst wel succes na anderhalve minuut lag Norbie al 0-1 in het netje na de gehele defensie te hebben uitgetikt. En een Belgisch afstandsschot van Lowie Quisenaerts betekende zelfs 0-2. Geen vuiltje aan de lucht dus, helaas voor PPL brak Pieter Jan Frik door en was het 1-2. Maar weer was daar Lowietje Quisenaerts en weer joeg hij de bal in de touwen 1-3. Marcel Amels kapte keeper Rutten ut bos in en knalde de bal in het dak van het doel 2-3. Een pass van Kees Knier op Norbie werd door de laatste op de paal geschoten en dat telt niet. Het telde wel toen Jesse de Groot de slapende PPL defensie verraste 3-3. Ja en in de 2e helft liepen de mannen van PPL wat blauw an, de coaches trouwens oek van vermoeidheid???? Fabian Donderwinkel maakte 4-3 en toen Rudy Leunge 3-5 maakte was de weerstand gebroken. Het werd door Marcel Amels 2x, Jesse de Groot 1x en Fabian Donderwinkel zelfs nog 9-3.