Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods  competitie van 9 januari  2015.

Wedstrijden A poule

Topline Yacht Design – v d Pol Autoverhuur    13-2

t

Topline Yacht Design 13 maal raak.

Wie had dat nu gedacht dat v d Pol zo’n pak op e kont krije suuden. Omdat al heel snel Rocco Zwart hun op een 0-1 voorsprong zette. En het ging de eerste 15 minuten ook nog aardig gelijk op, wel schoot TYD speler Marcel Visser al rap een bal op de paal de rebound was voor Dylan Drent en dat betekende 1-1. Dylan had de smaak te pakken en al snel hing ook zijn tweede in de touwen 2-1. Vervolgens omspeelde Marcel Visser heel simpel ut hele zwikje van v d Pol 3-1 en ook maakte hij in de 1e helft nog 4-1. In de 2e helft was het Reinier v d Stap die er 5-1 van maakte, nog even was er een opleving van v d Pol, Rocco Zwart scoorde 5-2. Maar daarna zakte ut hele zootsje in bij v d Pol en eigenlijk zijn we  dat van hen niet gewend. Het werd een walk over voor TYD, Frank ten Hoeve maakte er 4, Dylan Drent 2, Michel v d Ploeg 1 en ook Marcel Visser tikte nog 1 binnen, eindstand 13-2 en dat is wel erg veel.

Kantine Waddenhal – Friesland Direct    5-3

k

KantineWaddenhal  Blijft koploper

Een topper in de A poele want dit zijn natuurlijk wel 2 van de teams waar goeie voetballers in mee spelen. FD begon goed Albert Nieuwenburg werd goed aangespeeld en hij haalde snoeihard uit 0-1. Het werd een aardige wedstrijd met veel strijd, de speulers zaten ulkaar op e lip. Een pasje van Freek Töpfer bereikte de frivole Ralf van Hurck en met een uitgekiend schot schoof hij de bal onder keeper Visser door 1-1. De Kantine begon nu wat beter de kansen te benutten, eerst omspeelde Freek Töpfer op snelheid een tegenstander en maakte 2-1. Even later rondde Sjouke “Bootie” Bootsma een mooie aanval af 3-1. In de 2e helft was FD niet bij machte om het de defensie van de Kantine echt moeilijk te maken. En toen ze achterin ook nog in de fout gingen strafte Freek Töpfer dat resoluut af 4-1.  Vanaf de zijkant roste Freek ook nog een keer 5-1 in de touwen. Andre Sopacua en Arjen Visser maakten de stand nog wat dragelijker voor FD 5-3.

Wedstrijd B poule

Bakkerij Elsinga/schilder v d Kooi – NR 1 Hypotheek    4-1

IMG_3729

Niels Outhuyse zoekt de opening.

Het gaat spannend worden in de B poele want alle ploegen hebben al puntverlies geleden. Deze beide ploegen begonnen met wat pielerij op het middenveld en zo nu en dan een schot richting doel. Een daarvan, van Niels Outhuyse belandde jammer genoeg op de paal. Later werden die kansen mooier en konden ze soms de bal ur wel met hun jonge heer inlegge. Dat lukte niet best, pas toen Ruben Bleeker een kans kreeg was het wel raak en leidde BEK met 1-0. Het antwoord kwam snel, Niels Outhuyse draaide sien kont ur in en haalde verwoestend uut 1-1. Nog net voor de wissel kwam BEK weer voor door een mooi schot van Mark de Puyselaar 2-1. Ook in de 2e helft bleven beide ploegen strijden en was het een leuke wedstrijd om te zien. Een goed uitgespeelde aanval werd netjes afgerond door Vincent v d Kooi 3-1. Evan van Sertina had wat terug kunnen doen maar beide schoten van hem waren te slap,  maar ook keeper Vincent v d Werf stond goed te keepen. In de laatste minuut maakte Maurice v d Kooi er nog 4-1 van en was BEK de verrassende winnaar.

Wedstrijd C poule

De Bock Computers – Veltman Maritiem    2-1

d

De Bock pakt nipte winst in deze topper.

Beide ploegen die nog ongeslagen waren tasten elkaar in de eerste 8 minuten even af, meer als zo nu en dan een schot op of naast het doel was er niet te zien. Menno Bottema was de eerste die een 120% kans kreeg maar hij maaide volledig over de bal heen, volgende keer speule daarom oek met een skippy bal. Aan de andere kant deed Soulaiman Snoussi het beter, met een vette dikke punter maakte hij 0-1. Maar de Bock gaf zich niet gewonnen de mannen vlogen ur op as een geit op e haverkist. Het was dan ook te verwachten dat Niels Podt de gelijkmaker in knalde 1-1. Er kwam in de 2e helft wat meer snelheid in de wedstrijd maar doelpunten bleven schaars. Totdat Jeroen Zuiderhof met een verrassend schot doelman Johan Visser verraste 2-1. De Bock kreeg nog een enorme kans maar de stand veranderde niet meer.

Wedstrijd D poule

SVO Attema – Bakkerij Overzet    8-5

j

Jantje Boomsma op zevenmijlslaarsen

Attema nam de strijd over van de Zwaan uit Makkum want die zaten in e blote billug in een ver zuidelijk land. En hier werden wel doelpunten gemaakt, om te beginnen slalomde de veteraan Pieter Miedema as een speer langs ut hele zootsje van Attema en maakte 0-1. Maar de al wat oudere jongeren hadden maar een wissel en dan hewwe je op ut laatst de tong uut je bek hangen. Jan Pieter Frik maakte vanaf de zijkant 1-1, een mooi schot van Sven Dijkstra betekende 2-1, Marcel Amels kwam alleen voor de keeper en hoppa 3-1 en een pasje van Sven Dijkstra op Fabian Donderwinkel benutte de laatste ook 4-1. De broodbakkers konden Attema niet bij sloffen Klaas Kuiken[Fred zn] maakte nog wel 4-2 maar meteen was er weer antwoord JP Frik 5-2, Jesse de Groot 6-2. Maar de mannen van Overzet kwamen nog verrassend terug Klaas Kuiken 2x en Piet Miedema brachten de stand naar 6-5. Toen ging het licht uit bij Overzet en werd het 8-5 door Nigel Breidenbach en Fabian Donderwinkel.