Wedstrijdverslagen, foto’s Nesta Shipping  competitie van 11 april 2014. A en  C-poule 

Klik hier voor het fotoalbum van deze week .

Wedstrijden A-poule

Kantine Waddenhal – Topline Yacht Design    5-4

De wedstrijd om het kampioenschap tussen de nummers een en twee in de A poule.

09-IMG_2247

0-1,  Doelpunt Ralf van Hurck

De Kantine zou genoeg kunnen hebben aan een gelijkspel want zij stonden 3 punten voor op TYD. De eerste 7 minuten waren de ploegen elkaar duidelijk even aan het aftasten. Het spel speelde zich wat af op het midden maar langzaam aan werd het allemaal ook een beetje feller en een echte kampioenstrijd.  Maar toen kwam de balvaardige Ralf van Hurck ineens op links door en zijn schot was raak 1-0 voor de Kantine. Bij TYD loopt een Dylan Drent die kan voetballen en die vliegt en draaft um oek ut laplazerus. Hij kwam recht op keeper Zuiderhof af en kletste de gelijkmaker binnen 1-1. Het volgende doelpunt was weer voor de Kantine, TYD keeper Ton R liet een bal los en daar was Jorik Erents als de kippen bij om dat af te straffen 2-1. Weer was de vreugde van korte duur en weer wist Dylan Drent te scoren nu met een echte schuiver 2-2. Er was veel strijd en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Nu nam TYD de voorsprong Dylan Drent kapte de keeper uit tikte op Reinier v d Stap en die maakte voor de wissel nog even 2-3. Zou er dan toch een nieuwe kampioen komen want de Kantine was dat natuurlijk al vaker geweest. Meteen na de wissel kwam de Kantine weer terug vanaf de vleugel schoot Freek Töpfer de bal snoeihard in de touwen 3-3. Vervolgens was Sjouke Bootsma een tikje te enthousiast en daar kreeg hij 2 minuten straf voor van de goed fluitende Drewes Janssen. En dat strafte Dylan Drent met een fraai doelpunt prachtig af 3-4. De Kantine gaf zich niet gewonnen integendeel ze vochten as leeuwen en met succes. Freek Töpfer speelde de bal op, de in sien tweede jeugd kommende, Ralf van Hurck hij wipte de bal op en schoot snoeihard raak 4-4. De spanning steeg ten top wie o wie zou aan het langste eind trekken. Het was TYD dat de Kantine onder druk zette maar daar door kwam Ralf van Hurck op het midden vrij. Hij kreeg de bal, Freek Töpfer vloog mee naar voren Ralf deed of hij Freek aan wilde spelen zette de tegenstander dus op het verkeerde been en schoot zelf raak 5-4. Er werd van alles nog geprobeerd door TYD maar deze stand bleef zo. Het vele publiek had een mooie zaalvoetbalwedstrijd gezien met 2 uitblinkers, Ralf van Hurck en Dylan Drent en een goeie scheidsrechter Drewes Janssen, proficiat Kantine Waddenhal.

De Bock Computers – v d Pol Autoverhuur    3-6

DBC is al gedegradeerd en v d Pol kan helemaal niks meer gebeuren.

20-IMG_2226

Speler Taxi v.d. Pol uut de bocht vlogen.

Het was Niels Bakker die de score opende nadat eerst Koen v d Veen op de paal had geschoten en Tjerk Helffrich aan de andere kant het kruis raakte, 0-1 voor v d Pol dus. Sybold de Boer en en Ruben v d Pol tilden hun team naar 0-3. Maar de jongens van Minne de Bock gingen volle kracht naar voren en daar skrokken se bij v d Pol wel even van. Tjerk Helffrich en Wesley Schaap brachten de stand terug naar 2-3. Vervolgens kreeg David v d Pol een kans die kon ie ur met sien fluit wel inlegge maar hij mistte. Hij maakte dat even later wel goed door 2-4 te maken. In de 2e helft zakten de Bocken wat weg en was het weer David v d Pol die daarom kon scoren 2-5. Koen v d Veen zat eindelijk aan de goeie kant van de paal en raakte de roos 2-6. Tjerk Helffrich maakte de eindstand wat dragelijker 3-6.

Wedstrijden C-poule

Weinstube – “t Skutsje    5-2

Weinstube staat nog steeds fier bovenaan maar hebben het toch vaal moeilijk met de laagst geplaatste ploegen.

30-IMG_2196

De Weinstube, Kampioen C-Poule

Nu tegen de rode lantaarndrager ‘t Skutsje ging het ook al niet gesmeerd. Alhoewel Siebe ‘broodsje’ Lutgendorff zonder dat een van de tegenstanders een bal had aangeraakt al 1-0 maakte. Twee tellen later schoot Richard Ysbrandy aan de andere kant op de paal. Er kwam een bal uit de rebound voor de voeten van Luuk Jellema, die zette sien atletische billug achter het leer en ut net vloog ur hast uut 2-0. Het werd 3-0 toen Siebe. B. Lutgendorff alles op snelheid passeerde. Het was de beurd aan ’t Skutsje met buutenkant pootsje tikte Richard Ysbrandy 3-1 binnen. Voor de wissel maakte Hidde Huisman nog 4-1. In de 2e helft was het wat heen en weer geknoei, er werd een paal geraakt, de voegen werden uit de muur geschoten, de ramen van de kantine werden getest maar uiteindelijk maakten Keimpe Pols en Lennard Veenstra ieder nog een goal 5-2.

De Zwaan – SVO Attema    6-4

De Makkummers hadden er wel zin aan en dat leverde ook al snel een doelpunt op van Feike Melchers 1-0.

14-IMG_2238

Zitvoetbalclub  SVO  Attema verliest van de Zwaan.

Maar Fabian Donderwinkel stak ook in zijn zondagse vorm en met een geweldig doelpunt maakte hij 1-1.Het antwoord kwam razendsnel van Sytse de Vries 2-1, en meteen daar over heen maakte Stefan Kooistra 3-1. Het leek helemaal over toen Lennart Adema er ook nog eens 4-1 van maakte. Maar SVOA hadden een opleving en Nigel Breidenbach had ut haar voor sien ogen weg haalt en dat skeelt, hij verraste de Makkummer goalie Fokke de Boer 4-2. En terwijl Fokke de Boer even later nog op sien billug lag keutelde een inzet van Fabian Donderwinkel in het doel 4-3. Dit ging de Zwaan even te ver en Redmer de Boer vergrote de voorsprong weer 5-3. Stefan Kooistra en Fabian Donderwinkel bepaalden de eindstand uiteindelijk op 6-4.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie