Wedstrijdverslagen, foto’s Nesta Shipping  competitie van 4 april 2014. A, B en  C-poule

Klik hier voor het fotoalbum van deze week

Wedstrijd A-Poule

De Bock Computers – Scan Wandbekleding/Damstra Rijschool    1-2

26-IMG_2151

Scan wint in degradatieduel met 1-2 van de Bock.

Beide lijken al te zijn gedegradeerd maar ze wilden nog wel wat van deze wedstrijd maken.

Het ging gelijk op en 9 minuten lang werd er geen goal gemaakt. Dient ook gezegd dat keeper Jelte Kroes van de Bock er nog al eens een bal uit dook. Toch zag Arjen de Glee een gaatje en kwam Scan op een 0-1 voorsprong. Maar ja ondanks dat je sterker bent mutte je de hasses ur wel bij houe. Dat deed Scan even niet en toen kon Tjerk Helffrich gelijk maken 1-1. Het was weer even gebeurd met doelpunten maken dat gebeurde pas na 28 minuten. En weer was Frank Helffrich de schutter en stond Scan voor 1-2. Van beide kanten werden de mouwen opgestroopt, het werd wat harder en heel erg spannend. Maar Scan hield de voorsprong vast en wonnen met 1-2.

Wedstrijden B-Poule

PoPaLo – Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder    7-5

12-IMG_2109

Popalo ging er vol voor deze avond

EvdK hadden nog wel degelijk kans om het kampioenschap te behalen maar dan moesten ze wel van PPL winnen, en die hadden dat niet in e hasses.

Het team EvdK hadden geen wissels en ja dan wordt het moeilijk. En coach Keimpema van PPL ston op e banken sien ploeg an te moedigen. EvdK begon goed een projectiel van Jarno Bouwhuis vloog in de bovenhoek 0-1. Twee tellen later tikte Kees Knier alweer de gelijkmaker binnen 1-1. PPL bleef aanvallen maar kregen weinig kansen EvdK joegen nog een bal op ut kruus en op de paal. Mark de Puyselaar was even de kluts kwiet en tikte een in eigen doel 2-1, hij maakte dat later goed om in het juiste doel te schieten 2-2. En Mark de Puyselaar maakte ook nog 2-3 en sien maat Patrick v d Veen vergrote zelfs de voorsprong 2-4. Vlak voor de wissel bracht Kees Knier de spanning weer terug 3-4. Meinke Riem kreeg een dot van een kans in de 2e helft maar mistte, deed sien Pa Rinneman vroeger nooit. Een gelukje voor PPL was dat keeper Gerard Rutten en hoop ballen pakte op het moment dat EvdK sterker was. En leider Hilbrand Pollema konst in Franeker wel hore se skeeuwde hij. Er brak een Hongaars moment aan want Norbi Helik scoorde 4-4 en 5-4 en Kees Knier zette PPL op 6-4. Patrick v d Veen maakte nog 6-5 maar de jongens wudden blauw om e hasses van vermoeidheid. Jurjrn Breimer beslistte de wedstrijd 7-5. De kampioenskansen van EvdK zijn gedaald naar het nulpunt, jammer.

Team Gulf – Futsal Harlingen    1-3

04-IMG_2091

Voor de  leeuwen van Futsal was er eindelijk eens de volle winst

Beide teams waren al gedegradeerd dus dit werd een wedstrijd voor de kat sien viool.

Maar Futsal wilde nu eindelijk wel eens een keer winnen en ze gingen er dan ook plat voor. Marco Bos kreeg 3 kansen om Futsal op voorsprong te zetten maar even zo vaak redde keeper Johan Visser. Bouwe v d Veen probeerde ut met een mooi zootsje solo’s maar dat hielp ook niet. Het was uiteindelijk Nick Settelaar die de hele Futsal defensie op het verkeerde been zette en 1-0 maakte voor Gulf. Futsal begon te drukken en 3 minuten voor de wissel maakte Raymon Booy 1-1. Futsal rook de winst en vochten daar voor als leeuwen. Mark de Rooy het de snelhied van sien opa Kees urven want hij vloog ur langs as een raket en zette Futsal op 1-2. En eindelijk wist Bouwe v d Veen ook zijn doelpuntje te maken op aangeven van Mark de Rooy 1-3.

Wedstrijden C-Poule

De Weinstube – ZWF Poelstra    2-1

22-IMG_2138

De Weinstube speelde als een ouwe krant, maar wist toch te winnen.

De Weinstube is nog steeds koploper en lijken op het kampioenschap af te stevenen.

Maar dat ging zo maar niet de mannen van ZWFP gaven heel goed partij. En toen Weinstube keeper Visser 2 minuten straf kreeg vanwege een sliding kreeg hij 2 minuten straf en profiteerde Ronald Schuyl en leidde ZWFP met 0-1. Het werd niet een mooie wedstrijd en ook koploper de Weinstube speelden as ouwe kranten. Toch wist Keimpe Pols na een een tweetje mooi 1-1 te maken. De Weinstube kregen nu zat kansen maar ach lieve vrede wat gingen ze daar slecht mee om. Maar ook ZWFP konden niet een deuk in een pakje butter skoppe. Uiteindelijk werden ze bij ZWFP vermoeid omdat ze geen wissel hadden en kon Keimpe Pols toch nog de winnende 2-1 maken.

SMS Chill Time – De Zwaan   9-5

16-IMG_2117

Robert v.d. Zee nam SMS op sleeptouw (5x raak)

SMS kan nog promoveren maar dan moesten ze nu wel winnen.

De Zwaan kwamen wat te laat omdat er een file tussen Makkum en Zurich stond van schapen. Absolute topper bij SMS was Robert v d Zee hij zou maar liefst 5 doelpunten maken. Robert maakte de 1-0 daarna maakte Michel Nauta nog een keer 1-1, vervolgens was het de beurd weer aan Robert v d Zee 2-1 en 3-1 maakte ut ventsje. Beide defensies waren niet al te best aan. Eerst stonden ze bij SMS te slapen en scoorde Feike Melchers 3-2 en 3-3. Even ging het over en weer met de doelpunten Robbin Regtop 4-3, Stefan Kooistra 4-4, Robbin Regtop 5-4. Ook in de 2e helft bleef het een leuke wedstrijd om te zien, met veel doelpunten. Robert v d Zee tikte 6-4 binnen en Stefan Kooistra deed weer wat terug 6-5. vervolgens was het gebeurd met de Zwaan en beslisten Robert v d Zee, Robbin Regtop en Arjan Outhuyse de wedstrijd 9-5.