Wedstrijdverslagen, foto’s Nesta Shipping  competitie van 7 maart 2014. A, B en  C-poule 

Klik hier voor het fotoalbum van deze week 

Wedstrijd A-poule

De Kombuis – v d Pol Autoverhuur    2-4

Beide ploegen konden nog steeds degraderen en daar had geen van beide trek in, dus gingen ze er fel in.

26-IMG_1701

De felle groene skoenen van E. v. Oosterom bleken ook geen meerwaarde voor de Kombuis

Dat ging soms wel gepaard met veel geouwehoer wat zo nu en dan best irritant was. Van der Pol was iets sterker en hadden ook het geluk wat mee, ze namen dan ook een 0-1 voorsprong door Sybold de Boer. En ze gingen door David v d Pol maakte 0-2 en toen pas werd de Kombuis wakker. S. Mulder tikte 1-2 binnen maar nog voor de wissel maakte Sybold de Boer het gat weer groter 1-3. Bij de Kombuis liep Etienne Oosterom met prachtige fel groene skoenen, maar dat bracht de Kombuis niets extra’s ja ze moesten een zonnebril op hewwe. Met een fraaie lob wist Ruben v d Pol er 1-4 van te maken. Het antwoord kwam van Bouke Zuiderhof met een strak diagonaal schot verkleinde hij de achterstand naar 2-4. De Kombuis probeerde met veel inzet terug te komen maar dat lukte niet.

Wedstrijden B-poule

NR 1 Hypotheek – PoPaLo    10-0

28-IMG_1719

PoPaLo met 10-0 afgeslacht

De ploeg van Drs Keimpema leek er wel zin aan te hebben, zo liepen ze er tenminste bij. Maar na 3 minuten stonden ze, door een doelpunt van Niels Outhuyse al 1-0 achter. PoPaLo had maar liefst drie coaches Keimpema, Sjimmie en Hilbrand Pollema, dus die voetballers konden wel gek wudde van dat drie kaart stuk. En de voetballers die waren niet vooruut te branden ut leek wel of hadden ze loden skoenen an. Niels Outhuyse, Bas Koster 2x en Sander Zeilmaker tilden de stand nog voor de wissel naar 5-0. Direct na de wissel hielp Kees Knier jr die lui oek nog deur in eigen doel te schieten 6-0. Kees probeerde ook aan de andere kant te scoren maar zijn schoten vlogen alle kanten uut behalve in e goal. NR 1 ging nog even door Sander Zeilmaker, Brian Zeilmaker, Niels Outhuyse en Bas Koster maakten ieder nog een, eindstand 10-0 en NR 1 lijkt op het kampioenschap af te stevenen.

Bakkerij Elsinga/v d Kooi Schilder – Nesta Shipping    7-3

Het jeugdige team van EvdK moesten het opnemen tegen de al wat oudere jongens van Nesta en dat ging goed.

06-IMG_1615

Met een vliegende beweging probeert Eelco v.d. Schaaf de bal te veroveren. 

De eerste kans was voor de jeugd maar keeper Tjerk Bekius keek de bal uit zijn doel. Aan de andere kant vloog een punter van Emiel Postmus in de wandrekken. Vervolgens maakte diezelfde Emiel een foutje en countert Evdk en maakte Richard v d Kooi 1-0. Meteen kreeg Johan Janssen een 100% kans en teugen sien gewoontes in mistte hij. Duco Scheffer sprinte heel snel terug om een doelpunt te voorkommen, maar sien pootsjes wuuden niet met een hij viel plat op sien vreet. Frank Pietersma maakte voor de wissel nog wel 2-0. In de 2e helft liep EvdK uit Frank Pietersma 3-0, Maurice v d Kooi 4-0 en Patrick v d Veen 5-0. Inmiddels had Johan Janssen oek in e gaten waar ut goal stond en met een mooi wippertje maakte ut ventsje 5-1. Door Patrick v d Veen en Jarno “Barend” Bouwhuis werd het 7-1 en Sjoerd ten Hoeve en Emiel Postmus bepaalden de eindstand op 7-3, en EvdK blijft loeren op het kampioenschap.

Wedstrijden C-poule

Hendriks v d Heide – De Zwaan    8-7

Een middenmoot wedstrijd met een uitslag waar je wel duuzelig van wudde kanne. Beide ploegen gingen volop in de aanval en gingen er lekker fel tegen aan.

17-IMG_1659

Veel doelpunten in deze wedstrijd.

Solaiman Snoussi opende de score voor HvdH 1-0. Het antwoord kwam van Jan Hiemstra en Kees Kooistra 1-2 en het hobbelde lekkerdoor 1-3 door Feike. Justin Attema deed weer wat terug 2-3 maar meteen was daar weer Stefan Kooistra 2-4. HvdH werd wat beter en het leek dat de Zwaan aan het instorten was. HvdH begon aan een inhaalrace, Marvin Brandsma 3-4, Niels Podt 4-4 en 5-4, Snouzzi 6-4, Justin Attema 7-4 en Snouzzi 8-4. Hier schrokken de mannen van de Zwaan toch wel even van en ze deden wat terug Stefan Kooistra 2x en Feike M. bepaalden de eindstand op 8-7.

De Weinstube – Fysio Rozengracht    5-3

De absolute topper in de C poule, Fysio stond qua punten boven aan en de Stube zou hen bij winst voorbij gaan.

10-IMG_1623

Fysio probeert het wel maar de Stube trekt uiteindelijk aan het langste eind.

En de Weinstube begon goed want ze namen, door een treffer van Hidde Huisman meteen de leiding 1-0. Hier schrokken de mannen van Fysio toch wel even van, en van ellende tikte Patrick Amels ook nog een bal in eigen doel 2-0. En dan hadden ze ook nog de pech dat een pegel van Marijn Helfferich op de binnenkant paal ketste. Weinstube moest terug omdat Fysio nu wel degelijk de aanval zocht. Maar ja toen begonnen de mannen te pielen achterin, werkten de bal niet weg en dat strafte Keimpe Pols  goed af 3-0. Weinstube bleef hangen en loerde op de counter en Fysio dat speelde fris hadden prachtige bewegingen maar het duurde te lang en men was verre van doeltreffend. De Weinstube liep zelfs uit naar 5-0 door twee doelpunten van Friso van Eijk. Direct na de wissel deed Fysio wat terug en bracht Patrick Amels de stand naar 5-1. Patrick Amels en Pim Bleichrodt brachten de stand terug naar 5-3 maar verder lieten de mannen van de Stube hen niet komen, de Stube nu dus de koploper.

Bakkerij Overzet – ZWF Poelstra    2-4

Ook dit was een strijd in de middenmoot en degraderen kunnen ze niet dus kon men fris en fruitig voetballen.

18-IMG_1662

De Doelman van Poelstra is schijnbaar nog niet geheel wakker deze avond.

Ze wilden wel zo snel mogelijk een doelpunt maakten en dat lukte Overzet, H Ottens was de dader 1-0. De pret duurde niet lang omdat Sven Warmerdam de gelijkmaker er in duwde 1-1. Jan Boomsma probeerde de wedstrijdtafel te raken maar J v d Heide bukte net op tijd, jammer. Vervolgens knalde Sven Warmerdam op de paal maar de rebound was voor Jeffrey Siccama 1-2. Bobby van Houwelingen dacht dat hij scoorde echter de bal vloog in het zijnet, toch juichte hij, want ik wud pappie, zei Bobby trots.

In de 2e helft leek ur een witte tornado deur de zaal te vliegen maar later zagen we op de vertraagde beelden dat het Daan Schaaf was die ook nog scoorde 1-3. ZWFP keeper ging ook nog groggie want hij kreeg een bal op sien strot, hij knapte snel weer op. De wonderen binne de wereld nog niet uut, Ronald Schuyl gaf een goeie pass op Bobby van Houwelingen en die scoorde nu wel 1-4. Piet Miedema maakte nog 2-4 en zo verloren de mannen van Overzet

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie