Wedstrijdverslagen, foto’s Nesta Shipping  competitie van 21 februari 2014. A, B en  C-poule

Klik hier voor het fotoalbum van deze week

Wedstrijd A-poule

De Kombuis – Scan Wandbekleding/Damstra Rijschool    6-6

43-IMG_1551

Gelijke stand in degradatieduel 6-6. Op de achtergrond Heraut A. Tichelaar met vaandel.

Dit was wel degelijk een wedstrijd om degradatie te voorkomen, want beide ploegen staan op de wip.

En het werd spannend, de Kombuis nam de leiding door een schuiver van Steffan Amels 1-0. Beide ploegen speelden op de aanval en vlogen zich ut laplazerus. Arjen de Glee zag de korte hoek vrij en jaste daar de bal in 1-1. En zo ging het wat door, aan beide kanten werd gemakkelijk gescoord. Voor de wissel maakte Frank ten Hoeve 1-2, uit een vrije trap Bouke Zuiderhof 2-2, al vallend frommelde Jochem Wartsing 2-3 binnen en maakte Steffan Amels nog 3-3. In de 2e helft bleef men scoren Bouke Zuiderhof een curf in de bovenhoek 4-3, een zuiver schot van Arjen de Glee betekende 4-4, Frank ten Hoeve klopte alles op snelheid 4-5 en Marcel ten Hoeve dacht dat kan ik ook en hoppa het was 5-5. Het werd nog spannend in de laatste minuten nam Scan toch weer de leiding door Arjen de Glee 5-6. De terechte gelijkmaker werd er ingetikt door Marcel ten Hoeve 6-6. En dat was volgens de kenners een juiste uitslag.

Wedstrijden B-poule

Oosterhof/Holman – Bakkerij Elsinga/v d Kooi Schilder    5-7

34-IMG_1504

Richard v.d. Kooi op avontuur

EvdK doet nog steeds mee om een eventueel kampioenschap te behalen, maar voorlopig staat NR 1 nog steeds 3 punten voor.

Het leek wel een beetje op oud Zeerobben [OH] tegen de jongkjes. De oudjes gaven het voorbeeld een vette punter van Steven Beuker vloog snoeihard in de hoek 1-0. In de 6e minuut zette Maurice v d Kooi sien gouden punt tegen de bal en het was 1-1. Vier minuten later ronde Patrick v d Veen een flitsende combinatie met Richard v d Kooi af 1-2. De vreugde duurde maar een halve minuut toen was het al weer 2-2 door Steven Beuker. De inzet was groot van beide kanten John Griek hing zelfs in de touwen as een echte Bokito. De goals vielen nu om en om, good old Sicco v d Bij 3-2, Mark de Puyselaar 3-3, Patrick v d Veen zette EvdK weer eens op voorsprong 3-4 en dat nog net voor de wissel. In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet ze vochten as leeuwen voor de volle winst. Richard v d Kooi vergrote de voorsprong 3-5, Sietse Sijtema die eerst een mooie kans had gemist maakte nu 4-5. En zo ging het door, John Griek hadden ze inmiddels uut de touwen bevrijd en hij maakte 5-5. Het was dus weer spannend maar de jeugd had wat meer lucht. Mark de Puyselaar zette EvdK toch weer op voorsprong 5-6. En Jarno B Bouwhuis liet sien dat ie toch wat van pappe Cathrinus leert het en hij besliste de wedstrijd 5-7.

NR 1 Hypotheek – Team Gulf    3-1

05-IMG_1585

Bas Koster zoekt de actie voor de Nr 1.

NR1 moest winnen om weer boven EvdK te komen, en dat ging niet gemakkelijk.

Niels Outhuyse kreeg de eerste mooie kans maar hij mistte, doet ie anders nooit. Vervolgens liet Tom Bosma een punter los en kwam Gulf op 0-1. Brian Zeilmaker kon gelijk maken maar knalde op de paal. NR 1 ging zwaar in de aanval maar echte 100% kansen waren er maar weinig. Zelfs Rene Metz ging mee naar voren maar ook hij raakte de paal. Een slap schotje uit de draai van Bas Koster had meer succes want die was wel raak 1-1. Dat was inmiddels al in de 2e helft. Maar die Rene Metz is toch een kanjer hoor, vanaf de zijkant en met een soort van omhaal zette hij de RKVV NR 1 op voorsprong 1-2. Gulf kreeg weinig kansen en waren ook de minderen en NR 1 mistte teveel kansen. Bas Koster tikte op Niels Outhuyse en die gaf de bal aan Rene Metz die riep, se mut ut en tikte 1-3 binnen. Daar bleef het bij en dat was voor NR 1 wat een mager overwinninkje.

Wedstrijden C-poule

Hendriks v d Heide – Bakkerij Overzet    11-3

21-IMG_1528

Blessure Jan Prins, Halarts v.d. Heide ( liekt wal wat op dokter van Rij) bied medische eerste hulp.

Een duel in de middenmoot maar met een Overzet dat volledig van e leg is.

Er zitten toch prachtige veteranen in dit ploegje die wel een bitsje balle konnen, maar nou hewwe ze al een paar keer best op e billug had. Ook dit keer kregen de veteranen slaag van een jeugdig ploegje. Nou was wel een nadeel dat Klaas Kuiken [Fred zn] op doel moest en die kon nog niet een skippy bal vange. En dan Jan Stiestra die docht dat ie an ut slalommen was met een bal, of zat ur liem an sien poten hij gaf nooit af. Zelfs niet toen zijn maten Thoon Elsinga of Piet Miedema volledig vrij stonden. Overzet kreeg kansjes maar de richting was zoek, se wuuden ur niet in.  En dan dat HvdH die balden er lustig op los, bij de wissel Nils Podt, Dilanjan 2x en Justin Attema al 4-0 gemaakt. Na de wissel scoorden de mannen van HvdH gewoon door. Snouzzi 1x, Raymond v d Heide 1x, Justin Attema 3x, Nils Podt 1x en Tim Amels 1x tilden de stand naar 11-0. Toen mochten de mannen van Overzet nog even Pieter Miedema, Jan Boomstra en Jan Stienstra redden de eer 11-3.

`t Skutsje – SMS Chill Time    2-5

19-IMG_1531

`t Skutsje probeert het wel, maar helaas.

Veel kans hebben de mannen van SMS niet meer op promotie maar ze blijven er toch voor vechten en dat is een goeie zaak.

Skutsje begon met een mooie aanval en die rondde Johan de Witte keurig af 1-0. Daarna speelde het spel zich toch wat af op het middenveld er waren wel kansjes maar daar verknoeide men veel van. Tot ook ’t Skutsje een mooie aanval opzette en die werd even keurig afgerond door Ruben v d Pol 1-1. In de 2e helft werd er meer gescoord, een schot van Robbin Regtop kwam van de keeper terug voor de voeten van de 63 jarige Tony Outhuyse en die knalde raak 1-2. Even kwam ’t Skutsje terug en maakte Jelle Jan Burggraaf 2-2. Daarna ging SMS door, ARJAN Outhuyse [zo moet je het schrijven volgens Tony, se hek um te mesen noemt] tikte 2-3 binnen. Keeper Johan Visser van ’t Skutsje pakte een hoop ballen maar het schot van Ruben v d Pol was te zuiver 4-2, en Robbin Regtop maakte aan alle hoop, voor ’t Skutsje, een eind 2-5.