Wedstrijdverslagen, foto’s Nesta Shipping  competitie van 7 februari 2014. B  en  C-poule

Klik hier voor het fotoalbum van deze week

Wedstrijden C-poule

Bakkerij Overzet – De Weinstube    2-9

Weinstube kon bovenaan komen dan moest er wel worden gewonnen, en dan nog kan Fysio hun inhalen en 1 punt voor komen, als zij wonnen.

26-IMG_1299

Siebe Lutgendorff stond op scherp

Bij Overzet misten ze enkele spelers die zaten in Rusland bij de winterspelen. En Overzet begon verdedigend en daarom duurde het 4 minuten voor er een goal viel. En het was de topscorer van deze avond Siebe Lutgendorff die een pass van Hidde Huisman afrondde 0-1. Direct daarna was het Daniël Kalkhuis die 0-2 maakte. Aan de andere kant kreeg Peter Jaspers een kans en wat hij anders nooit doet hij mistte. Ook Luuk Jellema kwam voor een leeg doel te staan wilde subtiel intikken maar mistte ook grandioos.  Siebe Lutgendorff tikte 0-3 binnen en Mark Schapelhouman maakte nog 0-4. In de 2e helft wist Peter Jaspers dan toch doel te treffen 1-4. Maar de Stube was te sterk en vooral Lutgendorff stond op scherp hij maakte nog 3, Daniël Kalkhuis scoorde 1x, en Jilke Alkema ook 1x. Tegen scoorde Allard Bosga eindstand 2-9, de mooiste actie was weer van Jan Boomsma hij tikte Jilke Alkema de bal prachtig tussen sien poten deur, een echte panna.

’t Skutsje – Hendriks van der Heide    2-5

Een partij in de onderste regionen, ’t Skutsje heeft er zelfs nog maar 1 lullig puntje.

23-IMG_1316

De Jonge hokkelingen strijden fel om het balbezit

De mannen begonnen stormachtig en vlogen as jonge hokkelingen deur de zaal. Justin Attema kwam alleen voor keeper “Nol” Brouwer en hij redde katachtig. Veel kansen waren er niet in de eerste helft de mannen konnen gien deuk in een pakje zacht butter skoppe. Het was 40 seconden voor de wissel, toen pas wist Justin Attema de eerste te maken 0-1. Ook in de 2e helft bleef men onrustig en zwak voetballen, toch maakte Richard Ysbrandy nog wel gelijk 1-1. Maar de mannen van HvdH hadden de langste adem en wisten beter met de kansen om te gaan. Dilanjan? wist 1-2 te maken en Salaiman Snoussi zorgde voor wat afstand 1-3. Nog even had ’t Skutsje een opleving en kon Mathijsz Boonstra 2-3 binnen te tikken. Maar het laatste woord was voor HvdH Raymond v d Heide lag 2-4 in het netje en Justin Attema bepaalde de eindstand op 2-5.

SMS Chill Time – Fysio Rozengracht    2-4

Het was dus aan Fysio om de Weinstube te passeren en dat kon bij winst, won SMS dan passeerden zij Fysio, moeilijk maar wel spannend.

10-IMG_1363

Fysio Rozengracht wederom weer koploper

Maar tot de grote schrik van Fysio nam SMS brutaal weg de leiding door een treffer van Arjen Outhuyse 1-0. En volgens Jacob Tweintig, die door geeft hoe het allemaal reilt en zeilt, maakte Robbin Regtop uit de draai zelfs heel mooi 2-0. De mannen van Fysio wudden aardig benauwd en sketen hast in e broek. Ze kwamen echter terug, vanaf de vlegel wist Lutsen Smits er 2-1 van te maken. In de 2e helft was er een schot op doel van Pim Bleichordt en daar dook de SMS keeper as een stervende zwaan overheen 2-2. Bij de volgende actie tikte Pim de bal handig tussen de benen van Mark K. door en maakte 2-3. En ook de beslissende kwam van de voet van Pim, de keeper het de bal alleen maar fluiten hoort 2-4. Fysio met een billug werk toch weer de koploper.

De Zwaan – ZWF/Poelstra    11-0

08-IMG_1383

Pieter Poelstra aan de bal.

Het begon met een goeie actie van Daniël Kleiterp en zo stond de Zwaan al snel op een 1-0 voorsprong.

En ook de 2-0 zat er rap in en die werd gemaakt door Stefan Kooistra en dat waren meteen de schutters deze avond. En bij ZWFP liepen ze elkaar gewoon in de weg en kon Kleiterp en Kooistra 3-0 en 4-0 maken. Nog in de 1e helft maakte Stefan Kooistra ook nog eens 5-0, ut leek wel of die mannen van ZWFP met blinddoeken omspeelden gien pass kwam an en ze waren overal te laat bij. Ook in de 2e helft dartelden de Makkummers gewoon door en bakten ze bij ZWFP er nog steeds niets van. Daniël Kleiterp maakte er nog 2, Stefan Kooistra tikte er ook nog 3 in en Jan Hiemstra maakte er 1, eindstand 11-0.

Wedstrijden B-poule

Oosterhof/Holman – Team Gulf    6-3

Gulf nam de leiding toen ze allemaal misten in de OH defensie strafte Steven Brouwer dat af 0-1.

02-IMG_1403

Sytse Sytema 4 maal raak tegen Gulf

Maar het bleef spannend in de 1e helft, Sicco v d Bij  passeerde netjes de keeper en het was 1-1. En ook zijn ploeggenoot S Sytema kon aardig passeren, hij deed dat ook en maakte 2-1. Gulf gaf zich niet zomaar gewonnen en uit een onmogelijke hoek bracht Nick Elsinga de stand weer op gelijke hoogte 2-2. In de 2e helft zakte Team Gulf toch wat weg, Sytse Sytema omspeelde een paar spelers en zette OH op 3-2. OH ging door en met een simpele voetbeweging tikte Sicco v d Bij 4-2 binnen. Goeie voetballer die Sicco en bitsje een laatbloeier maar wel goed. Nog even kwam Gulf terug, via de rug van een tegenstander ging Arjen Visser zijn schot in de touwen 4-3. Sytse Sytema beslistte met twee mooie treffers de wedstrijd hij maakte 5-3 en 6-3 en daar bleef het bij.

Nesta Shipping – PoPaLo    9-7

Nesta begon sterk en ging meteen in de aanval, even trok PPL zich terug.

18-IMG_1341

Nesta wint in een spannende partij van PoPaLo

Een knal van Emiel Postmus, met links natuurlijk, vloog in de hoek 1-0. Daarvoor had Emiel al een paar kansjes gemist maar hij kreeg het richtingsgevoel terug. PPL kwam terug een slap schotje van Norbie, daar dook keeper Boonstra as een raket overheen 1-1. En PPL ging goed door, tussen een zootsje poten deur maakte Kees Knier 1-2 en uit de draai schoot Kees 1-3 binnen. In de 2e helft werd het een doelpunten festival, te beginnen met Johan Janssen 2-3. Tjeu Visser bromde even later de gelijkmaker in de touwen 3-3. Nesta nam de leiding door Johan Janssen 4-3 en Emiel Postmus 5-3. Maar die Pollema’s dat binne achter de skouwburger en die geve hun drekt niet over. Norbie rondde een aanval mooi af 5-4, Lowie Quisenaerts roste een in de verste hoek 5-5 en meteen daarna maakte hij ook nog 5-6. Het was nog niet voorbij via de onderkant lat vloog een schot van Kees Knier in de touwen 5-7. Ook Emiel Postmus stond op scherp eerst maakte hij 6-7 en met een snoeihard schot maakte weer gelijk 7-7. Nesta bleek over de langste adem te beschikken, Tjeu tikte op Emiel en hoppa 8-7 en die prachtige veteraan bij Nesta, Johan Janssen, hij wist de strijd te beslissen 9-7. En mooie en sportieve wedstrijd waarin de gelukkigste heeft gewonnen.