Exstador/Pizzeria-Pompeï verliest laatste competitiewedstrijd met 7-1  van Exstudiantes uit Groningen  

Groningen, vrijdag 3 mei. EXS – EXS. De laatste theoretische strohalm voor Exstudiantes om een beslissingswedstrijd te behalen zou eigenlijk nooit een reëel kansje zijn. Marum zou simpelweg niet verliezen van de buren uit Leek. En dat gebeurde dan ook niet: 2-2. Daarmee was de kans op de titel voor Exstudiantes verkeken.

Het scenario vooraf was helder: zelf winnen van Exstador en Marum en duimen voor een wonder van Leekster Eagles A1 in Marum. Maar ja dat wonder moest dan wel bestand zijn tegen enkele kratjes bier en een goede band tussen beide verenigingen. Na 48 minuten waarin Leek overwegend beter was, stond het 2-2. Marum kreeg geel en moet het kampioensduel uitspelen met een mannetje minder. Helaas hield de ‘echte’ wedstrijd op dat moment op en besloten de Eagles het duel uit te spelen zonder pogingen te ondernemen om te scoren. Eindstand 2-2, Marum kampioen. En terecht kampioen. Marum was simpelweg de beste ploeg. Bovendien verloor Exstudiantes beide keren van Marum.

Vlak na het laatste fluitsignaal in Marum begon het duel in Groningen stad. Exstudiantes geen kans meer op de titel en kon vrijuit voetballen. Exstador was vooraf meer bezig met het virtuele kampioenschap van Cambuur, en kwam om lekker een potje te ballen; de inschatting was dat een ruimte en nodige zege om de tweede periode binnen te spelen een lastig verhaal zou worden.

Het duel begon enthousiast van beide kanten. Exstador bracht een leuk stukje zaalvoetbal op het biljartlaken. Een minuut voor rust stond het 2-1 voor de thuisclub. Een rush van Ruud (Horlings) bracht de 3-1 ruststand. In de tweede helft wist Exstudiantes het verschil flink op te laten lopen. Na een sportieve maar stevige tweede helft stond er een 7-1 uitslag op het bord.

Met deze zege pakt Exstudiantes Groningen 1 de tweede periode en maakt het zich op voor de nacompetitie.  Voor Exstador is het over en uit.

Doelpuntenmakers:

Exstudiantes:  Dennis van Bruggen (3), Ruud Horlings (2), Lennart Hofstra (1) en Harmen Doevendans (1).

Exstador:  Pongh Thanh Tran (1)

Zou dit de laatste foto van Exstador zijn, na 43 jaar !!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelers deze keer waren: Doel: Ronald v. Riet.  Spelers:  Romero Escalona,  Ronald Jilderts,  Marcelino Samangoen ,  Phong Thanh Tran,  Hoessein Awed, Klaas Kuiken  en Berend Zondervan

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef