Wedstrijdverslagen, kampioens foto’s Nesta Shipping  competitie van 10 mei.  A, B en C-poule 

Wedstrijden A-Poule

Kantine Waddenhal – Friesland Direkt    3-6

Alhoewel deze wedstrijd weinig om e hakken had ging men er wel flink in, zeker de mannen van FD. Dat resulteerde ook al vrij snel in een openingstreffer van Nico Heeringa 0-1. De kampioenen van de Kantine startten ook wat lauw. Met een mooie krul joeg Drewes Janssen ook nog 0-2 achter Gert Jan de Jong. Ook Stefan de Jong mocht even later een vrije trap nemen en die was nog harder 1-2. Het was druk op de wisselbanken de Kantine had drie wissels en FD had er maar liefst vier. Een subtiel balletje van Michel v d Ploeg betekende een 1-3 stand en dat nog in de 1e helft. In de 2e helft ging Drewes Janssen er op snelheid door raakte de bal verkeerd? maar hij zat wel 1-4. Het werd weer spannend toen Kevin Jaarsma 2 x achter elkaar mooi scoorde 2-4 en 3-4. Toch trok FD aan het langste eind, een mislukt schot van Drewes werd er in gelopen door Jelle Talhout 3-5. En toen de Kantine aanviel counterde FD en tikte Albert Nieuwenburg 3-6 binnen, en daar bleef het bij in een wel leuke wedstrijd.

Kantine Waddenhal Kampioen A-Poule

Topline Yacht Design – Yildiz Boys    2-1

Binnen een minuut had de snelle Albert Beuker de eerste er al ingetikt 1-0, dat kwam mede door niet goed verdedigen van de Yildiz defensie. En twee tellen later lag 2-0 ook al in het netje en die werd gemaakt door Rene Markus. TYD viel aan en dus konden de mannen van Yildiz het met uitvallen proberen. En dat lukte Reinier v d Stap zette de defensie van TYD te kijk en hoppa het was 2-1 en weer spannend. In de 2e helft was Yildiz de betere ploeg maar het wilde niet lukken om te scoren, dat deed TYD ook niet het bleef dus 2-1 en daarmee kregen de mannen van Yildiz iets te min.

Visser ATR – NR1 Hypotheek    3-5

Beide ploegen waren al gedegradeerd en dus werd dit min of meer een vriendschappelijke wedstrijd. Visser speelde met een jonge ploeg en namen de leiding door Jeroen Kuper 1-0. Langzaam kwamen de mannen van NR1 in hun gewone doen en verdween een mooie stift van Niels Outhuyse in het doel 1-1, een een tweetje met Niels ronde Hilco Mulder af 1-2 en Bas Koster maakte 1-3 en 1-4. In de 2e helft kwam Visser terug door een pegel van Dennis Stoter 2-4. Na de rust waren er aan beide kanten veel kansen en alhoewel Hilco Mulder al een paar gemist had tikte hij toch nog 2-5 binnen. Dat Hans Brandes nog 3-5 maakte was alleen maar belangrijk voor de statyieken.

Wedstrijd B-Poule

De Roode Ploeg – Ooosterhof/Holman    4-2

OH kon ook nog promoveren maar dan moest er worden gewonnen van DRP. En dat leek de goede kant op te gaan omdat Sietse Sijtema de score opende 0-1. Jilke Terpstra kon gelijk maken maar mistte grandioos voor een leeg doel, dat deed hij later nog eens. Kenneth Dijkstra deed dat beter snoeihard joeg hij de bal in de OH touwen 1-1. En 2 minuten later had ut ventsje ur oek al 2-1 in liggen. En die Kenneth Dijkstra had er zin aan hij roste nog een bal in de touwen 3-1. OH leek ur wel gien nocht an te hewwen ze kwamen niet verder as een slap skot van Sicco v d Bij en die ging ur nog in oek 3-2. Maar met een ouderwetse pegel in de bovenhoek besliste Johan de Jong de wedstrijd 4-2.

Wedstrijd C-Poule

Roel’s Multi Service – Fysio Rozengracht    2-6

RMS kon bij winst dus de kampioen worden ook een gelijkspel was genoeg, maar daar wilde Fysio niet aan mee werken. De mannen van Fysio deden hun sportieve plicht en gingen er plat voor. Brutaalweg namen de mannen van Fysio de leiding door een treffer van Dennis Jorna 0-1.Het werd ook nog 0-2 door een wereldgoal van Harm Jan Baard, de keeper kwam uit en Harm Jan hakte de bal achterlangs. Rienk Broersma zorgde weer voor wat spanning om 1-2 in de touwen te tikken. RMS probeerde in de 2e helft van alles maar ze raakten 1x paal en 2x lat en dat telt niet. Met twee fraaie goals tilden Patrick Amels en Lutsen Smits de stand naar 1-4. En ze gingen door Patrick Amels maakte 1-5 en Lutzen Smits tilde de stand naar 1-6, Willem Wielenga maakte er nog 2-6 van maar de kantine ston al op e hasses want PoPaLo was de kampioen en RMS een goede tweede.

PoPaLo Kampioen C-Poule.

 

PoPaLo kampioen

Toen de wedstrijd Roel’s Multi Service tegen Fysio Rozengracht bezig was zaten de mannen van PoPaLo met de neuskes teugen ut raam van de kantine te kieken. Want als RMS zou verliezen dan was PoPaLo alsnog kampioen. RMS hadden zelfs aan een gelijkspel genoeg om de vlag te hijsen. Terwijl de mannen van de voddeboeren op waren van de zenuwen en wat valeriaan tot zich namen deed Fysio zijn sportieve plicht. Fysio won van RMS met maar liefst 2-6 en de mannen en vrouwen van PoPaLo gingen volledig uit hun dak. Want het was al 29 jaar geleden (1984) dat PoPaLo nog eens kampioen was, toen met o.a. Jan Zeilmaker, Rinneman Riem, Gerrit v d Geest, Sjimmie en Hilbrand PoPaLo, Sjoerd ten Hoeve, Jantje Bierma en leider en keeper Wiebe van Dijk. Nu dus is men eindelijk weer kampioen en de ploeg bestaat uit een vaste selectie. Zo speelt Lowie Quisenaerts al ruim 10 jaar bij PoPaLo en ook Meike Riem is al zolang bij de ploeg. PoPaLo is ook de ploeg die het langst in de zaalvoetbalcompetitie heeft meegespeeld. Een kampioen dus die deze titel zeker heeft verdiend, proficiat mannen.

 

Vanavond vanaf 19.00 uur dus de bekerfinales met daarna de prijsuitreiking en een optreden van Wiebe en Wijtse met Follie P. als gastzanger.

 

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef