Exstador/Pizzeria-Pompeï pakt in de laatste thuiswedstrijd van de competitie de volle winst tegen Urk.

Harlingen, 26 april. met nog een uitwedstrijd te gaan zit het seizoen voor de Harlinger zaalvoetballers er op en is is zelfs nog een kleine kans op een periodetitel aanwezig, maar dan moet er wel met 4 doelpunten verschil gewonnen worden van Exstudiantes die op dit moment bovenaan staan in deze zelfde periode en ook Blauw Wit met een saldo van + 15 . Deze laatste uitwedstrijd voor de competitie staat voor a.s. vrijdag 3 mei op het programma in Groningen. ” Bij voldoende belangstelling hiervoor, zou er eventueel een supportersbus kunnen worden geregeld “.

 

Aanval Exstador

De Thuisclub kwam al vrij snel op voorsprong tegen de Urkers, in de vierde minuut was het Berend Zondervan die op aangeven van Romero Escalona de 1-0 wist binnen te schieten. In de negende minuut, nogmaals Romero met een voorzet en nu was het Marcelino Samangoen die de 2-0 wist te plaatsen.   Halverwege  was het de beurt aan Phong Thanh Tran die de bal in de uiterste bovenhoek buiten bereik van de doelman wist te knallen en de 3-0 stond inmiddels op het scorebord.  Echter vier minuten erna was het toch Urk dat tweemaal op rij weer voor de aansluiting wist te zorgen, 3-2.  Met deze stand op het bord werd uiteindelijk ook de rust bereikt.

 

 

Aanval Urk

In de tweede speelhelft was Exstador weer als eerste aan de beurt om te scoren, wederom een snoeihard schot van Phong en de 4-2 kon worden genoteerd.  in minuut 35 was het weer Urk die middels een counter de 4-3 kon laten noteren. Romero Escalona wist in deze toch wel doelpuntrijke ontmoeting weer voor de 5-3 te zorgen.  Twee minuten later en het was weer de beurt aan de gasten, 5-4. Een goeie counter en Hoessein Awed bediende Marcelino Samangoen op maat en het verschil was weer 2 doelpunten, 6-4.  Je kon er op wachten en daar ze weer de Urkers, met de 6-5.  Een minuut later was het wederom de beurt aan de thuisclub en de 7-5 stond inmiddels op de teller.  Met nog zo’n drie minuten te gaan  werd de voorsprong uiteindelijk wel  veilig gesteld door een doelpunt van Ronald Jilderts, 8-5.  Dat de voormalige eilandbewoners op de valreep nog wel wisten te scoren, 8-6  bleek dit niet meer van belang, want de laatste partij in de Waddenhal van dit  seizoen was een feit en door deze overwinning klimmen de jongens van Coach J. Snel toch nog een plaatsje op de ranglijst en doen nog enigzinzs mee voor de tweede periode, maar dan moet er toch wel een klein wonder gebeuren volgende week in Groningen. De wedstrijd stond deze keer onder leiding van scheidsrechter H. Swart uit Ferwerd.

 

Spelers deze keer waren: Ronald van Riet, doel.  Spelers:  Romero Escalona,  Ronald Jilderts,  Marcelino Samangoen ,  Phong Thanh Tran Hoessein Awed en Berend Zondervan.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef