Exstador/Pizzeria-Pompeï, doet goede zaken voor de tweede periode middels een 4-8 overwinning op De Harkema.

Harkema, 12 april .  Na een 0-1 ruststand kwam de doelpuntenmachine daarin tegen in de tweede speelhelft toch vrij snel opgang.  Nadat Klaas Kuiken in de tiende speelminuut Exstador/Pizzeria-Pompeï op voorsprong had gezet gebeurde er tot aan de rust niet al te veel maar na dat er van speelhelft werd gewisseld  begon het dan toch  te lopen.  Binnen de twee minuten al was het Berend Zondervan die de Harlingers op 0-2 wist te zetten, lang werd er niet van deze voorsprong genoten want binnen een tijdsbestek van een drietal minuten stond de stand al weer gelijk, 1-2 en  2-2. Ook dat duurde niet lang want in de zesde minuut wist Romero Escalona de “ouwe seunen”, door een goed genomen vrije trap  weer op voorsprong te zetten, 2-3 en drie minuten verder was het al weer 2-5, door twee maal op rij, Berend Zondervan. En men ging door Klaas Kuiken wist halverwege de tweede speelhelft de score verder uit te breiden, 2-6.  Toen was het weer even de beurt aan de thuisclub. Een slechte bal van doelman van Riet, die overigens weer een sterke partij stond te keepen, tijdens een intrap vanaf de zijlijn, waarbij hij een medespeler probeerde te bereiken via een bal voorlangs zonder dat het doel was bezet en een tegenstander wist vrij  gemakkelijk te profiteren, 3-6. Nogmaals een mogelijkheid voor de thuisclub en de stand stond inmiddels weer op 4-6. Exstador combineerde over de gehele wedstrijd genomen vrij sterk en de gastheren waren het gevaarlijkst in de counter. Het laatste gedeelte van de partij was weer voor de Havenstadbewoners. Nogmaals Berend Zondervan dit wederom twee maal op rij, 4-7 en 4-8 en zijn vijfde van de avond en de partij zat in de tas. Dit alles onder leiding van scheidsrechter  C. Koper uit Lemmer. Door deze uitslag doen de jongens van Coach J. Snel nog volop mee in de strijd om de tweede periode, met nog drie wedstrijden tegen de andere kanshebbers Avanti, Urk en Exstudiantes.

Spelers deze keer waren: Ronald van Riet, doel.  Spelers:  Romero Escalona, Berend Zondervan, Klaas Kuiken,  Ronald Jilderts en Hoessein Awed.  ( Phong Thanh Tran blesseerde zich in de voorbereiding )