Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 wint met ruim verschil van De Herauten 1 uit Burgum

Harlingen, Vrijdag 22 maart.  Ondanks dat de thuisploeg  deze avond maar slechts één wissel tot de beschikking, heeft men wel een zeer goed resultaat behaald tegen het team van de Herauten dat bijna de gehele competitie boven aan heeft gestaan.

Vierde minuut, vrije trap Klaas de Boer, 0-1.

Het was ook dan deze avond ook eigenlijk niet te zien dat dit een wedstrijd betrof tussen de nummer 2 en 9 van de ranglijst.  De Harlingers waren net zoals de vorige week, toen tegen Futsal Marum, beslist niet de mindere van deze koplopers.  Het was wel De Herauten dat de openingstreffer voor zijn rekening nam dit via een vrije trap in de vierde minuut. Klaas de Boer schoot de bal hard en onberispelijk, buiten bereik van doelman van Riet in de bovenhoek, 1-0

Aanval Exstador/Pizzeria Pompei

Toch was Exstador hierdoor niet erg aangeslagen en zocht dan ook veelal de aanval op, maar het bleef opletten geblazen tegen een tegenstander die veelal de diepste man opzocht om dan via de kaats voor gevaar te zorgen maar de thuisclub stond achter, veelal goed op gesteld.  Nadat eerst Ralf van Hurck de paal had geraakt en Romero Escalona een heel goede kans om zeep hielp, was het dan toch uiteindelijk raak na een dertiental minuten spelen. Een afstandschot van Michel van der Ploeg en de 1-1 kon worden genoteerd. Een minuut later was het wederom raak, een afstandschot van Ralf v. Hurck leek er in te gaan, maar Berend Zondervan was hier nog niet echt gerust op en deed het laatste tikje en men stond op voorsprong, 2-1.   Bijna wist Herauten weer langszij te komen , nadat er een speler van de tegenpartij alleen voor van Riet kwam te staan, maar een prachtige redding van de Harlinger goalie voorkwam erger.  In de 19e minuut was het wederom raak voor de Harlingers, Romero Escalona Zag zijn prachtige actie bekroond met een mooi doelpunt, 3-1.  De mannen van coach Snel lagen op koers en de Herauten  was even van slag. Een diepe bal op v.d. Ploeg, die hem prachtig controleerde en de opkomende Berend Zondervan werd op maat bediend, 4-1 en men kon zich op gaan maken voor de tweede speelhelft

Wel of niet een doelpunt ???

Nadat Romero de lat had nog eens had geraakt was het uiteindelijk toch weer eens de beurt aan de gasten, maar het was inmiddels al wel de elfde minuut. Een heel mooie actie van joeke de Vries , waarbij hij   twee Exstador spelers compleet het bos instuurde en de 4-2 kon worden bijgeschreven. Twee minuten later had de thuisclub het al wel kunnen beslissen, maar Zondervan miste op aangeven van v. Hurck een riante mogelijkheid en zo ook Jilderts was even vlak hierna niet geheel trefzeker.

6-2 Ralf van Hurck, niet zichtbaar.

In de veertigste minuut mocht Romero Escalona nu de trekker wel overhalen en de overwinning leek in zicht, 5-2.  Nadat er een speler van de Herauten met geel naar de kant moest, stond er even wat commotie  over het hoe wat en waarom en het spel werd even stil gelegd. Na wat discussiëren over en weer tussen de scheidsrechter en het team van de Herauten, kon men uiteindelijk weer verder en Exstador kon het verder rustig uitspelen dit met een overtal. Het slotakkoord  was dan ook wederom voor de thuisclub en nogmaals wist v.d. Ploeg weer een medespeler vrij te zetten. Hard en strak wist Ralf van Hurck het af te maken en de uiteindelijke eindstand kon worden genoteerd, 6-2. Dit alles stond deze keer onder leiding van scheidsrechter A. Mangroelal uit  Meppel.

Klik voor meer foto’s van de wedstrijd op deze link

Spelers deze keer waren: Ronald van Riet en Phong Thanh Tran voor het doel.  Spelers:  Romero Escalona, Berend Zondervan , Ralf van Hurck,  Ronald Jilderts en Michel v.d. Ploeg