Wedstrijdverslagen Nesta Shipping  competitie van 15 maart,  B en C-poule

Wedstrijden C poule

Roel’s Multi Service – PoPaLo    5-9

Einde wedstrijd

 

Aanval Roel's Multiservice op het doel van PoPaLo.

De absolute topper in de C poule, RMS 3 punten voor op PPL dus die laatsten moesten winnen. En dat begon goed voor PPL want binnen de minuut joeg Jurjen Breimer al 0-1 in de touwen. Dezelfde minuut een solo van Bouwe v d Veen, van RMS, gevolgd door een flitsend schot die door keeper Gerard Rutten werd gestopt. Bij de broerkes Pollema sloegen de stoppen hast deur toen even later Bouwe toch nog 1-1 maakte. Toen PPL vervolgens een corner mocht nemen stonden ze bij RMS te slapen en te ouwehoeren en maakte Meinke Riem 1-2. Hilbrand Pollema donderde van e bank of toen Kees Knier jr op de lat knalde. Vreugde was er bij een treffer van Effan van Sertina 1-3. Maar RMS vocht terug nog voor de wissel maakten Rienk Boersma en Bouwe v d Veen er 3-3 van, spanning alom dus. In de 2e helft leek het er op of hadden die mannen van PPL vleugels kregen. Kees Knier jr 1x en Effan van Sertina 2x tilden de stand naar 3-6. RMS die stonden er bij een keken er na. Kees Knier 3-7, Bouwe v d Veen 4-7, Lowie Quisenaerts 4-8, Kees K. 4-9 en de eindstand 5-9 werd op de borden gezet door Friso van Eick. Een verdiende overwinning voor PoPaLo dat nu weer koploper is, maar het blijft spannend in de C poule.

 

Fysio Rozengracht – Ronald Zwart Auto’s    3-3

Een strijd die zich onderin de ranglijst afspeelde, de vorige wedstrijd had Fysio voor het eerst gewonnen en dat smaakte naar meer. Er waren er leuke kansjes aan beide kanten maar het duurde even voor dat er een in vloog. Eerst schoot pa Patrick Purvis op het Zwart doel maar dat leek nergens op, vervolgens liet zoon Leeroy zien hoe het wel moest en fraai werd het 1-0. En Leeroy had er zin aan want 2 minuten later lag ook nummer 2 al in de touwen 2-0 dus. Het werd een leuke eerste helft, Maikel Hartman rondde een een tweetje met Johannes v d Veen goed af 2-1. En meteen daar over heen werd het 2-2 door een mooi schot van Lennart Bosgra. In de 2e helft mistte Johannes v d Veen twee dotten van kansen en schoot Lennart Bosgra vanaf twee meter voor een leeg doel de bal nog tussen de hanebalken. Zwart kwam voor door een vrije trap van Maikel Hartman2-3, en de zeer terechte gelijkmaker werd gemaakt door Marijn Helfferich 3-3. En weer een punt voor Fysio ut gaat dus poer best.

Wedstrijden B poule

De Roode Ploeg – De Bock Computers    0-3

De Bock moest winnen om de tweede plaats en dus een promotieplaats in handen te houden. Even tastten beide teams elkaar af en bleef de bal wat op het middenveld hangen. Tot dat Jelte Kroes onverwacht en hard uithaalde en de bal in het Roode Ploeg doel kletste 0-1. De defensie van DRP had de hasses ur niet goed bij en gaven een paar mooie kansjes weg, de Bock profiteerde niet. Maar ineens kwam Robert v d Zee richting Waddenzee hij kreeg een mooie kans maar mistte volledig. Peter Beuker kreeg daarna de bal op de zijlijn aangespeeld en hij haalde snoeihard en zuiver uit 0-2. De Bock was iets beter maar ook DRP kregen kansjes waar ze slecht mee om gingen. In de 2e helft kon Jeffrey de Groot 1-2 maken maar hij mistte alleen voor de keeper. Een lange solo van Jelte Kroes beëindigde hij met een voorzet op Robert v d Zee die nam het leer op de knie en maakte vervolgens 0-3. En dat was een terechte overwinning voor de Bock.

Nesta Shipping – Oosterhof/Holman    2-2

Doelpoging Oosterhof/Holman

Postmus en Visser gaan ingrijpen.

OH staat goede derde en heeft zeker nog een kans op een promotieplaats. De eerste 10 minuten was ut wat lullig heen en weer getik en vielen de coaches op e bank bijna in slaap. Pas in de 15e minuut liet Emiel Postmus een slap schotje los, paste helemaal bij de 1e helft, en de bal ging er nog in ook 1-0. In de 2e helft ging het iets beter en kwam OH terug door een treffer van Sietse Sytema tot 1-1. En OH ging door een pegel van Kor Steert deed het Nesta net bollen 1-2. Nu moesten de mannen van Nesta de mouwen opstropen om terug te komen en dat gebeurde. Emiel Postmus mocht een vrije trap nemen en die joeg ie wel se onfatsoenlijk hard teugen de touwen dat ut net skroeide 2-2. Het werd spannend en er vielen ook wat straffen maar dat mocht de pret niet drukken het bleef 2-2 en dat was terecht.

Team Gulf – Hendriks v d Heide    3-4

Een strijd in de subtop maar Gulf kan eventueel nog de 2e plaats halen. En HvdH startte goed want Patrick v d Veen maakte met een mooi schoot 0-1. Gulf kwam echter goed terug en Nick Elsinga tikte al snel de gelijkmaker binnen 1-1. En ze kwamen op voorsprong, met een fraaie lob van Justin Boomstra werd het 2-1. Er kwamen veel kansen over en weer maar aan beide kanten stond het vizier niet op scherp. In de 2e helft werd pas weer gescoord en wel door Patrick v d Veen 2-2.Het werd spannend en beide ploegen konden winnen. Nu kwamen de mannen van HvdH weer voor door Mark de Puyselaar 2-3 maar meteen maakte Arjen Visser weer gelijk 3-3. Gulf ging in de aanval en voor de 3 punten, dat liep even anders uit een uitval van HvdH besliste Maurice v d Kooi de wedstrijd 3-4. Een compliment voor scheids Edwin de Boer hij bleek een aanwinst voor het scheidsrechters korps.


Comments are closed.

Archief onderlinge competitie