Scheidsrechter bepalende factor in wedstrijd tussen Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 en Futsal Marum 1

Harlingen, vrijdag 15 maart.  Twee maal geel op rij aan de zijde van de thuisclub waren bepalend voor de uitslag van deze spannende partij. De Harlinger zaalvoetballers konden terug zien op een goeie partij tegen de op dit moment nieuwe koploper van de hoofdklasse I.  Al op voorhand van deze wedstrijd werd er door de tegenstander van deze avond al enige uitlatingen betreffende de  scheids geopperd, zo van, wat van kaarten zullen we vanavond weer te zien krijgen van deze voor Exstador onbekende leidsman, men was dus gewaarschuwd.

De 1-0 in de maak, na een drietal pogingen op het doel, door Berend Zondervan

Het was Exstador dat in de vijfde minuut de voorsprog wist te verkrijgen, na inzetten van Marcelino Samagoen en  Ronald Jilderts was het uiteindelijk Berend Zondervan, die via een listig hakje de 0-1 wist binnen te plaatsen. De wedstrijd ging vrijwel gelijk op en neer en er ontstonden aan beide zijden dan ook diverse mogelijkheden. Een punter zorgde ervoor dat in de negende minuut de stand weer gelijk werd getrokken door Lucas Dijk van de gasten, 1-1. De weinig aanwezige toeschouwer, er waren zelfs een paar Groningers meegekomen met hun club, zagen een toch wel leuke wedstrijd. In de 22e minuut was het wederom raak voor de thuisclub, goed doorgaan van Michel v.d. Ploeg en Klaas Kuiken wist het af te maken, 2-1. Niet lang viel er van te genieten, want een tweetal minuten later was het alweer gelijk na een mooie actie van Noel Kailola, 2-2. en na dit feit kon er uiteindelijk worden gewisseld.

De tweede gele kaart voor Ronald Jilderts

Vrij snel in het tweede gedeelte van deze wedstrijd wist nu Marum op voorsprong te komen. Een mooie actie van Ric Spoelman en de 2-3 kon worden genoteerd, waar volgens sommigen en hand aan te pas kwam maar de man in het zwart zag het niet. Nog binnen de minuut werd dit toch weer gelijk getrokken, middels en vrije trap aan de zijde van de Harlingers. Ralf van Hurck wist met een geplaatste bal de 3-3 weer op het bord te zetten. Het was inmiddels al weer de negenendertigste minuut toen Klaas Kuiken met geel werd bestraft voor een ……….. dus men stond nu even met een man minder op het speelveld. Toen er enige twijfel bestond over een inworp ging Ronald Jilderts dit even melden aan de scheidsrechter en de beloning was wederom geel, dus twee man op de bank en Futsal Marum kreeg een mooie gelegenheid om weer de voorsprong te verkrijgen.  Het buitenkansje werd met beide handen aan gegrepen en was het eerst,

Ralf van Hurck via een vrije trap 3-3

Mart Hoekstra die wist  binnen te schieten en vlak daarna mocht ook Lucas Dijk namens Marum zijn tweede treffer laten noteren, 3-5 met dank aan. Ook werd er nog een waarschuwing uitgedeeld, door de absolute baas in het veld , richting coach Snel vanwege enkele opmerkingen wat betreft het optreden van de scheidsrechter wat betroft de gele kaarten en de gevolgen hierom trend.   De Jongens van coach Snel zetten alles op de aanval met de nodige risico’s maar de voor Ronald van Riet in de rust ingekomen tweede doelman Phong Thanh Tran bleef  allert.   Met nog een drietal minuten te gaan wist de thuisclub toch weer de aansluiting te vinden, nu door Marcelino Samangoen, 4-5.  De krachten stroomden weg en  de tijd bleek te kort om de nog eventuele gelijkmaker te forceren, dit ondanks de toch nog wel enige mogelijkheden. Na enige bijtelling was het dan uiteindelijk afgelopen en mocht de tegenstander de nieuw verkregen koppositie gaan vieren.

Nu is het de beurt aan coach Snel wegens verhaal halen.

Nadat er nog wat handen werden geschut liet Marcelino Samangoen de scheidsrechter nog even weten hoe hij over zijn optreden dacht. Dit werd gehonoreerd met nogmaals een kaart, dit keer in een wat meer donkere kleur, rood dus. Jammer dat dit zo ver heeft mogen komen, daar men beter had moeten weten, want er was vooraf   duidelijk gewaarschuwd voor wat betreft zijn gulheid in het verstrekken van kaarten. Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Exstador/Pizzeria-Pompeï op het programma, want dan komt de nummer twee van dit moment De Herauten naar de Harlinger Waddenhal .

Klik voor meer foto’s van de wedstrijd op deze link

Spelers deze keer waren: Ronald van Riet en Phong Thanh Tran in het doel.  Spelers:  Romero Escalona,Berend Zondervan , Ralf van Hurck,  Ronald Jilderts, Klaas Kuiken,  Marcelino Samangoen en Michel v.d. Ploeg

===========================================================================================================================

Verslag geschreven door Futsal Marum

Vrijdag 15 maart werd er afgereisd naar het verre Harlingen in de wetenschap dat Futsal Marum bij winst voor het eerst dit seizoen koploper zou zijn. De laatste weken loopt het niet zo gemakkelijk en dat komt in de ogen van coach Wico Besling voornamelijk doordat Futsal Marum snel op een achterstand komt. De tegenstander kan zich dan massaal ingraven waardoor de ruimtes nog kleiner worden. Taak voorafgaand aan de wedstrijd was dan ook om niet op een achterstand te komen.

Futsal Marum begint goed aan de wedstrijd met een aantal kansen en corners, toch is het Exstador die op een 1-0 voorsprong komt, in drie instanties weet een verdediger van Exstador de bal uiteindelijk met de hak bij Erwin Veninga door de benen te spelen. Futsal Marum kijkt wederom tegen een achterstand aan, gelukkig zakt Exstador, in tegenstelling tot veel andere tegenstanders, niet massaal in waardoor het vlaggenschip hun favoriete spel kan blijven spelen. Na een minuut of 9 komt de bal in de kluts voor de voeten van Lucas Dijk en hij puntert hem in het dak van het doel, 1-1. Futsal Marum probeert hierna het spel te controleren alleen wordt er na een kwartier spelen slap verdedigd en niet al te sterk gekeept waardoor de bal in de korte hoek wordt geschoten door de spits van Exstador, 2-1. Noel Kailola die bij deze tegentreffer niet helemaal scherp stond neemt sportief revanche en maakt er met een solo 2-2 van, wat tevens de ruststand is.

Na de rust gaat het spel gelijk op. Eerst een 2-3 voorsprong door een goede goal van Rick Spoelman, twee minuten later staat het alweer 3-3 door een vrije bal die er via via ingaat. Twaalf minuten voor tijd krijgt Futsal Marum een ideale positie om op voorsprong te komen, de scheidsrechter (die Futsal Marum al meerdere malen heeft gefloten) geeft Exstador voor een lichte overtreding een gele kaart, dubieuze beslissing, waar deze scheidsrechter ook om bekend staat. Door deze gele kaart speelt Futsal Marum twee minuten met een man meer. Als in die overtal ook nog eens een speler van Exstador verhaal gaat halen bij de scheidsrechter krijgt deze speler ook de gele kaart voorgehouden, hierdoor staan er nog maar twee voetballers en één keeper tegenover de groen zwarten. Eerst weet Mart Hoekstra de bal simpel in de goal te schieten voor de 3-4, en niet veel later weet Lucas Dijk het netje te vinden voor de 3-5. Exstador probeert daarna nog met man en macht de aansluiting te vinden, en scoort twee minuten voor tijd nog de 4-5 maar echt spannend werd het niet meer.

Futsal Marum is door deze overwinning voor het eerst koploper in hoofdklasse i. Aanstaande vrijdag ontvangt Futsal Marum Leekster Eagles A1 om 20.00 uur in Sporthal De Holten. Weer een belangrijke wedstrijd en tevens de derby waar iedereen het hele seizoen al naar uitkijkt. U bent weer van harte welkom, tot vrijdag!