Wedstrijdverslagen Nesta Shipping  competitie van 8 maart,  A en C-poule

Wedstrijden A poule

Topline Yacht Design – Kantine Waddenhal    4-6

Koploper de Kantine zou het moeilijk krijgen tegen het sterke TYD. TYD begonnen in een nieuw tenue oranje shirt en zwarte broek, heel mooi en dan sta je bijna al 1-0 voor. En dat was ook zo het talent Dylan Drent wist al binnen de minuut 1-0 te maken. En TYD begon zo als altijd zeer fel en een minuut later maakte Jordi Torenbeek er al 2-0 van. En het werd ook nog 3-0 dit keer was Anton Knipper de schutter, de strijd leek gestreden. Maar niets was minder waar het begon te lopen bij de Kantine. Jorik Erents en Sjouke Bootie maakten voor de wissel er nog 3-2 van. Jammer voor TYD was dat Dylan Drent de 2e helft ergens anders moest zijn en dus niet meer mee speelde. Maar toen Ane Schaap alleen voor de keeper kwam, speulde hij die tussen de poten deur en was het 4-2. Jorik Erents was bij de Kantine de meest oplettende man want hij scoorde uit de rebound 4-3. Even later had Jorik een grote mond tegen grensrechter Age Tichelaar, en dat mag je nooit doen, oek niet van sien opa Johan, hij kreeg een berisping. De Kantine viel aan maar keeper Tom Reijnga pakte een hoop ballen. Op de inzet van, van de scherp spelende Jorik Erents moest hij toch vissen 4-4. Nu ging de Kantine door, hadden ze een betere conditie dan TYD?, wie zal het weten. Klaas Kuiken zette de Kantine op voorsprong 4-5 en wederom uit een rebound maakte Freek Topfer er 4-6 van.

De Kombuis – Yildiz Boys    3-2

De Kombuis staat tweede in de competitie met 7 punten achterstand en ze  moeten niet meer verliezen om helemaal geen kans meer te hebben. Het leek goed te gaan voor de Kombuis, Bouke Zuiderhof kwam alleen op doel af maar werd even uit balans gebracht en mistte. Aan de andere kant ging een mooie stift van Marchelino net naast. Niet veel later een uithaal van Marchelino tegen de prachtige billug van Bouke Zuiderhof en die bal vloog in eigen doel, Yildiz leidde 0-1. Het werd een vurige wedstrijd maar scheids Nota hield de teugels strak. Reinier v d Stap maakte in de 1e helft nog 0-2 voor Yildiz en dat was verrassend. Direct in de 2e helft was keeper Visser even niet in zijn doel en maakte Marcel ten Hoeve 1-2. De strijd werd feller en met nog 7 minuten te gaan wist Marcel ten Hoeve er 2-2 van te maken. De strijd was niet alleen fysiek stevig maar ook verbaal gingen er enkele spelers en coaches vol in, en dat is niet de bedoeling bij het zaalvoetbal. Uiteindelijk maakte Marcel ten Hoeve nog 3-2 maar dat was iets teveel van het goede een gelijkspel had meer de verhouding geweest.

VisserATR – Autoverhuur/Taxi v d Pol    0-1

Beide teams waren op oorlogssterkte en hadden maar liefst drie wissels, wat een weelde. Van der Pol begon aanvallend en kregen ook kansjes maar die wilden er niet in. Ook de afstandsschoten van beide teams hadden weinig om e hakken, hier waren vooral de keepers een sta in de weg. Grootste kans was voor Andre Bambach van Visser ATR, hij kwam alleen voor de keeper maar mistte volledig. Toch kwam v d Pol op voorsprong nog in de 1e helft. Een goeie assist van Koen v d Veen op de vrij staande Willem Heemskerk en die rondde dat netjes af 0-1. Het werd eenrichtingsverkeer richting Visser ATR doel maar die lui van de v d Pollen kregen um ur niet in. Ze mochten nog blij wezen dat bij een uitval van Visser ATR keeper Cathrinus Fabriek de gelijkmaker voorkwam, het bleef dus bij een magere 0-1.

Friesland Direct – NR 1 Hypotheek    10-5

FD moesten starten met de mooie oranje hesjes aan omdat beide team gelijke kleuren aan hadden, dink wel dat sponsor Heeringa nou nije reserve shirts anskaft. Om niet onderin te komen moesten de mannen van FD winnen en Albert Nieuwenburg gaf het goede voorbeeld hij maakte 1-0. Het werd 1-1 door een goed genomen vrije trap van Niels Outhuyse. En wat ongelukkig maakte Niels ook nog een doelpunt voor tegenstander 2-1. Bas Koster trok het zaakje weer recht en maakte 2-2, toen viel er echter een gaatje. Binnen een paar minuten maakte M Witteveen met 2 treffers er 4-2 van. In de 2e helft begon het wat beter te lopen bij FD en ik kreeg het gevoel dat NR 1 het wel geloofde. Albert Nieuwenburg 2x, Witteveen 1x zorgden voor 7-2, even werd NR 1 wakker Hilco Mulder en Niels Outhuyse  zorgden voor 7-4. Maar het was over en uit Eric Hoekstra 1x en Niels Vlottes 2x voor FD en Brian Zeilmaker voor NR 1 zorgden voor een 10-5 eindstand.

Wedstrijden C poule

Cafe ’t Skutsje – SMS Chill Time    0-8

Het was in den beginne dat de beide teams elkaar even aftasten zonder dat er kansen waren. Gerben, NOL, Brouwer de keeper van ’t Skutsje gaf de bal per ongeluk aan tegenstander Chris Veenstra, die zei hartelijk dank en tikte 0-1 binnen. Twee tellen later werd de bal weer onderschept door Chris Veenstra en nou ston keeper Nol met sien poten wied uut en daar schoot Chris het leer tussendoor 0-2. t Skutsje had geen schijn van kans en kwamen er niet aan te pas. Het werd 0-8 door goals van Eric de Groot 3x, Davy Osquthorpe 1x en Chris Veenstra 2x. Chris Veenstra maakte de mooiste een fraaie lob over keeper Brouwer heen.

Fysio Rozengracht – Bakkerij Overzet    5-3

De jongkjes van Fysio hadden nog gien punt en de oudsjes van Overzet konnen nog wel een paar bruuke. Fysio had veel enthousiaste supporters op de tribune en ook sponsor Baard stond aan de kant om eventueel in te grijpen. En wat niet verwacht werd gebeurde Marijn Helfrich en Leeroy Purvis tilden Fysio naar een 2-0 voorsprong. Toen moesten die ouwe stoomlocomotieven wel, Jan Stienstra tikte op Gerrit Abma en uut een onmogelijke hoek maakte deze topper 2-1. Maar ja dan wudde je weer terug drongen en make die snotneuzen deur Lutzen Smits 3-1. En direct in de 2e helft scoorden de mannen van Fysio weer 2x, Lutzen Smits 4-1 en Leeroy Purvis 5-1. En Overzet had ook nog mazzel dat keeper Dick v d Gallien nog een hoop treffers wist te voorkomen. De veteranen van Overzet sloofden hun uut om nog wat terug te doen en dat lukte. Maar wel pas toen een van Fysio twee minuten straf kreeg wegens een sliding. Jan Stienstra profiteerde 5-2 en Klaas Kuiken [fred zn] bepaalde de eindstand op 5-3.