Wedstrijdverslagen Nesta Shipping  competitie van 1 maart,  A en B-poule

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – Friesland Direct    7-3

Beiden hadden er zin aan, dat was te zien omdat bij beide ploegen 3 wissels op de bank zaten. Om wat spanning in de A poule te houden moesten de mannen van FD winnen. Dat leek er niet op want met een droge knal zorgde Stefan Adema voor 1-0. En die uut de kluuten gegroeide jongen had ur zin an. Vanaf 20 meter zette hij sien maatsje 58 teugen de bal en ut net skroeide ur over 2-0. Het combineren van FD ging goed maar aan het afronden haperde het. Toch wist Nico Heeringa een pass van Drewes Janssen tussen de benen van Gert Jan de Jong te tikken 2-1. Het leek er op dat FD terug zou komen. Maar toen ineens in de 2e helft had Kevin Jaarsma wat mooie bewegingen in huis [het ie van opa Wiebe leert] en maakte hij 3-1. De super scherp staande Stefan Adema joeg 4-1 achter doelman Visser. De volgende was een beauty, Stefan Adema nam ineens een bal uit de lucht op zijn pantoffel en het leer fluite er over 5-1. Even kwam FD terug en liet keeper de Jong een bal van Nico H deur sien klauwen gliede 5-2, en meteen daarna maakte Drewes Janssen 5-3. Maar Romero Escalona en Sjouke Bootie maakten aan alle spanning een eind 6-3 en 7-3.

Wedstrijden B poule

De Bock Computers – Nesta Shipping    3-2

Om een beetje bovenin mee te blijven draaien moesten de mannen van de Bock winnen, en dat begon goed. Want nog binnen de minuut toeterde Brian Zeilmaker al 1-0 binnen. Drie minuten later kon Pieter Beuker se iedereen voorbij kuiere en 2-0 maken. Ut leek ur wel op dat de jongkjes van Nesta de slaap nog niet uut hadden. Maar toch deden ze wat terug, net toen Tjeu Visser in de buurt van het doel stond kreeg hij de bal en maakte nog een doelpunt ook 2-1. Daarna kreeg Adriaan Aalders de kans om 2-2 te maken maat ut kerelsje skoot een gat in ut dak. Nog net voor de wissel wist Brian Zeilmaker wel weer het net te vinden 3-1. Emiel Postmus joeg in de 2e helft een bal op de lat maar Duco Scheffer zag zijn strak schot het net doen bollen 3-2. Het spel ging nu over en weer maar wat ging men slecht om met de kansen, het bleef 3-2 voor de Bock.

Oosterhof/Holman – Team Gulf    3-1

OH strijd ook nog om de 2e plaats omdat dat promotie naar de A poule op kan leveren en dat zelfde gold voor Gulf. In het begin was het duidelijk dat de teams elkaar even aan het aftasten waren. Maar na enkele minuten draaide good old Sicco v d Bij zich fraai vrij en scoorde 1-0. Daarna kregen de boys van Gulf ook kleine kansje waar ze niets groots van maakten. Het werd een saaie 1e helft die vlak voor de wissel nog wat werd opgefleurd door een goal van Sietse Sijtema 2-0. Direct na de wissel was daar een foutje in de defensie van Gulf en kon Steven Beuker de bal op Sietse Sijtema plaatsen en hij scoorde 3-0. Tien minuten voor tijd kwam de bal uit de rebound bij Wardzen Zondervan en aan zijn inzet wuu de keeper sien hannen niet brande 3-1. Gulf begon te drukken Sander Schadenberg mistte voor een leeg doel en verder pakte de OH keeper alles, het bleef 3-1.

Scan Wandbekleding/Rijschool Damstra – Hendriks v d Heide    6-2

Scan staat fier bovenaan en wilde daar ook graag blijven staan. En HvdH vocht zich naken om niet helemaal onderaan te komen. Scan ging meteen in de aanval en de jongens van HVDH werden in de verdediging gedrukt. Toch kreeg HvdH door uitvallen mooie kansen die ze mistten maar dat deed men bij Scan ook en beide keepers waren in topvorm.

Wedstrijdfragment Scan / Damstra - Hendriks / vd. Heide

Beide teams bestaan uit jonge jongens alleen Richard v d Kooi is een nog fitte veteraan hij is wel een bitsje belegen. Toch nam Scan een voorsprong door een vette punter van Erwin de Boer 1-0.  HvdH hadden wat pech dat hun ballen alleen de paal en lat raakten. Jogchem Watsing wist in de 1e helft nog 2-0 te maken. In de 2e helft wist Frank ten Hoeve de stand naar 3-0 te tillen, pas toen deed Mark de Puyselaar wat terug 3-1. Scan won met 6-2 en dat kwam vooral omdat ze bij HvdH geen vuist konden maken. Voor Scan scoorden nog Jogchem Watsing, Frank ten Hoeve en Rick de Groot voor HvdH deed dat Richard v d Kooi.

De Roode Ploeg – Eigentijds ZWF    5-8

Een strijd om de laatste plaats in de B poule. En Eigentijds begon sterk ze kwamen voor door Sven Warmerdam 0-1. En Pieter Poelstra schoot uit stand 0-2 in de touwen een goed begin voor Eigentijds. Eigentijds liep weg Sven W en Pieter P tilden de stand naar 1-4, en net toen Jessi Maisa 2-4 maakte viel de klok weer een keer uit en moest Jacob 20 een ouwe wekker van huus hale. Nog in de 1e helft wist Daan Schaaf er 2-5 van te maken. Maar plotseling begonnen ze bij DRP te vliegen as straaljagers ut leek wel of hadden ze gember in e kont. Kenneth Dijkstra maakte 3-5, Johan de Jong lepelde 4-5 binnen en Jessi Maisa tikte de gelijkmaker binnen 5-5. De spanning steeg ten top maar ineens was hij daar Daan Schaaf as een jonge herdershon vloog ie achter elke bal an en maakte 5-6 en sien Pappe Bram glom as een honnekeutel in e maneschijn toen Daan ook nog 5-7 maakte. De eindstand 5-8 zette Bob van Houwelingen op de borden en zo won Eigentijds en kreeg DRP iets te weinig.