Exstador/Pizzeria-Pompeï, verliest wederom in een niet al te sterke partij van Workum

Een onschuldige struikelpartij tussen Berend Zondervan en een speler van Workum, werd door de scheidsrechter beoordeeld al geel voor de Exstador speler, dit in de voorlaatste minuut van de wedstrijd en Workum pakt hierdoor alsnog de volle winst.

Harlingen, vrijdag 1 maart.  Weer veel mutaties an de zijde van Exstador,  met slechts vier basisspelers en  twee aanvullingen wist de thuisclub deze avond niet veel  serieuze kansen te

De nul één in maak door Niels Altenburg

creëren in de eerste speelhelft en het geluk zat deze keer ook niet echt mee. Workum was in de eerste speelhelft daarin wel wat gelukkiger in het afwerken van de gekregen mogelijkheden, wat in de zestiende minuut dan ook resulteerde in de voorsprong. Balverlies werd door een goede loop actie van Niels Altenburg namens Workum goed afgerond, dit door de stokken van doelman van Riet, 0-1. Twee minuten later was het nogmaals raak, een gekregen vrije trap werd niet goed door de thuisclub beoordeeld, geen goed opgestelde muur en de Harlinger goalie werd wederom gepasseerd, 0-2 .

Drukte voor het doel van Exstador

Dit was ook tevens het laatste wapenfeit in de eerste speelhelft, dit ondanks nog wel wat mogelijkheden maar verder geen echte grote kansen, zodat er uiteindelijk na nog wat bijtelling van speelhelft kon worden gewisseld.

Al vrij snel was er geel voor Paul Huisman van Workum en de thuisclub ging op zoek naar de aansluiting. ondanks dat het voordeel van de man meer situatie wist men dit niet uit te buiten.  Uiteindelijk was  het in de vierde minuut van de 2e minuut speelhelft toch raak. Een laag geplaatst schot in de uiterste linker hoek en de doelman van Workum  was geklopt, 1-2.  Drie minuten na deze treffer was er dan toch uiteindelijk  de terechte gelijkmaker. Een mooie omhaal van Berend Zondervan en de 2-2 kon worden genoteerd.  Wederom wist Workum niet goed verdedigen af te straffen en met nog een veertien minuten te gaan wisten zij wederom op voorsprong te komen door een

Ralf van Hurck, schermt de bal af

doelpunt van Sietse J. Woude dit nogmaals aangespeeld, nu  door de stokken van een Exstador verdediger, 2-3.  De jongens van Coach Snel lieten het er niet bij zitten en trokken weer ten aanval. Goed doorzetten van Romero Escalona dit over de volle lengte van de zaal en Ronald Jilderts stond klaar bij de tweede paal om het harde schot van Romero in het  doel  te plaatsen, 3-3 en de wedstrijd kon wederom weer beide kanten op  .

De Beslissing in de wedstrijd. Geel, B. Zondervan

Tegen het einde van de partij werd een toch wel enigszins wat ongelukkige struikel partij tussen twee spelers van beide teams door de man in het zwart, scheidsrechter Gerlof van Tuinen beoordeeld als geel, voor Berend Zondervan en Workum kreeg het voordeel van de twijfel.  Nogmaals  S. J. Woude en de gasten wisten op de valreep wederom de voorsprong te pakken, 3-4 en de partij was na dit laatste wapenfeit vrijwel meteen gespeeld.  Een gedesillusioneerd  Exstador bleef achter met de kater en Workum was blij met de drie punten maar ja, ook dat hoort er bij.

Aanstaande woensdag speelt Exstador/Pizzeria-Pompei weer een wedstrijd, dan is de tegenstander Z.V.F. uit Franeker.  Een derby dus, acht kilometer verderop in de Trije,  aanvang 20.00 uur.

Spelers deze keer waren,  Doel: Ronald van Riet.  Spelers:  Berend Zondervan, Ralf van Hurck  Phong Thanh , Ronald Jilderts,  Romero Escalona en  Marcelino. Samangoen

Zie voor meer foto’s van de diverse wedstrijd, in het foto album.