Wedstrijdverslagen Nesta Shipping Competitie van 22 februari,  A en C-poule    

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – NR 1 Hypotheek    9-3

Doordat de concurrentie wat puntjes verspeelden kwamen de mannen van de Kantine weer bovenaan te staan. Ze moesten tegen NR 1 en die kan wel eens voor een verrassing zorgen. De halbeheerder kwam met peerdewust om dat uut te delen en waarschijnlijk begon dat in de 2e helft pas te werken bij de Kantine. In de 1e helft ging het niet geweldig, wel rondde Ronald Jilderts een een twee af met Ralf van Hurck en werd het 1-0, maar de mannen van NR 1 kwamen terug. En het was Brian Zeilmaker die 1-1 maakte daarbij raakte hij wel licht geblesseerd. In de 2e helft sloeg de Kantine toe, Stefan Adema prikte 2-1 binnen, Ronald Jilderts 3-1 en met sien verkeerde linkerpoot maakte Sjouke Bootsma heel mooi 4-1. En Opa Johan Erents begon weer licht te geven toen zien kleinzoon Jorik 5-1 in de touwen roste. Het was over en uit met NR 1 Ronald Jilderts scoorde een hatrick 8-1, Brian Zeilmaker deed 2x wat terug 8-3 en Rallepal van Hurck bepaalde de eindstand op 9-3. De Kantine blijft dus stevig koploper.

Friesland Direct – Topline Yacht Design    1-5

TYD blijft de Kantine volgen maar staan wel 6 puntjes achter en dat is veel. En FD spelen een beetje onder hun niveau voor wat de spelers betreft die ze in de ploeg hebben.  Peter v d Veer was de eerste die FD op voorsprong kon zetten maar hij schoot voorlangs. Meteen begon Jordy Torenbeek aan een solo de andere kant op die hij mooi afrondde met een vette punter 0-1. Niels Vlottes wrotte zich door de TYD defensie maar had daarna geen energie meer voor een schot. Het bleef 0-1 tot aan de wissel, in de 2e helft was er een foutje in de FD defensie en dat strafte Marcel Visser af 0-2. Meteen roste good old Eric Hoekstra aan de andere kant 1-2 in de touwen. Hierna sloeg de vermoeidheid toe bij FD en ging de jeugd van TYD goed door. Ane Schaap maakte 1-3, Marcel Visser tikte 1-4 binnen en Jordy Torenbeek bepaalde de eindstand op 1-5.

Autoverhuur v d Pol – Yildiz    4-3

Een strijd in de middenmoot die zeker in het begin gelijk op ging. Yildiz voetbalden lekker fel en v d Pol loerden op een kans. Ayhan Yildiz liet de mooiste bewegingen zien maar dat leverde geen doelpunten op. Aan de andere kant wisten Coen v d Veen en Gideon Vellinga wel te scoren en stond Pol voor met 2-0. In de 2e helft bracht Reinier v d Stap de spanning weer terug door 2-1 te maken. Pol liep weer uit door een doelpunt van David v d Pol 3-1 en Yildiz mocht blij zijn dat hun keeper Johan Visser nog al eens een bal pakte anders had die tussenstand groter geweest. Op een schot van David v d Pol moest Johan echter wel weer vissen 4-1. Een vliegend diagonaal schot van Ilhan Yildiz maakte de strijd weer wat spannend 4-2. En Ilhan had nog zo een poeier in zijn schoen 4-3 dus en spanning alom. Toen volgden er wat frustraties en kreeg een Yildiz speler rood en dat was jammer want het was best wel een leuke strijd om te zien, de stand bleef 4-3.

Visser ATR – De Kombuis    2-4

Visser staat stief onderan maar de Kombuis behoord toch bij de subtop. Ondanks dat het jeugdige team van Visser, onder leiding van Hessel Bootsma vol vuur de aanval opzochten was het Steffan Amels die de Kombuis op voorsprong zette 0-1. Hessel Bootsma kreeg een bal plat op sien vreet en dat leverde waarschijnlijk een bezoekje aan de tandarts op, hij had in ieder geval wel een tand deur sien lip. Andre Bambach had inmiddels wel de gelijkmaker gescoord voor Visser 1-1. Maar 2 seconden voor de wissel zette Eric Broekhuizen de Kombuis toch weer op voorsprong 1-2. In de 2e helft viel Eric geblesseerd uit en werd de strijd wat feller. Veel afstandschoten waren er op doel, maar ut leek wel of ze met de ogen dicht skoten hast alles ging naast. Toch kwam Visser weer gelijk door Hans Brandes werd het 2-2.  Bij de volgende aanval van de Kombuis werd de bal met de hand beroerd, Bouke Zuiderhof schoot de penalty beheerst binnen 2-3. De goal van Steffan Amels besliste de strijd 2-4, maar toch hadden de mannen van Visser wel wat meer verdiend.

Wedstrijden C poule

Roel’s Multi Service – SMS Chill Time    1-2

In de C poule is RMS koploper en hangt SMS wat in de middenmoot, dus moest RMS eigenlijk winnen. Wel kreeg Rients Broersma de eerste kans om RMS op voorsprong te zetten maar hij mistte voor open doel. SMS verdedigde sterk en bepaalde zich tot uitvallen, uit een daarvan schoot Robin Regtop op de paal. De jongste van het veld Chris Veenstra gaf het goede voorbeeld hij knalde de bal droog in de hoek en zette SMS op 0-1. Weer kreeg RMS een dot van een kans nu Luuk Jellema hij kon um ur met sien blanke sabel wel inlegge maar hij mistte grandioos. Ondanks dat RMS sterker was in de 1e helft bleef het 0-1. SMS kwam onder druk maar hun keeper Dick v d Gallien pakte een hoop ballen. In de 2e helft waren er kansen om en om. En toen begon Tony Outhuyse en solo van achter uit, hij had de tong uut sien bek hangen toen ie voor de goal kwam maar maakte toch nog 0-2. Drie minuten voor tijd tikte Hidde Huisman nog 1-2 binnen maar verder kwamen ze niet SMS won verrassend.

Popalo – ’t Skutsje    6-4

Door het verlies van RMS kon Popalo bij winst weer wat dichterbij komen. Mathijsz Boonstra stond op doel bij ’t Skutsje en die begon direct met twee spectaculaire reddingen. Popalo had pech dat Lowie Quisenaerts een schot van richting veranderde 0-1. Coach Keimpema probeerde lijnrechter Age T. om te kopen maar hij bood veel te weinig. ’t Skutsje liep uit door twee treffers van Richard IJsbrandy werd het 0-3. Keimpema en de broerkes Pollema hadden de gloeiende smoor in. De vreugde kwam terug toen Jurjen Breimer de stand op 1-3 bracht. En de vlaggen gingen uut toen vlak voor de wissel Kees Knier jr er 2-3 van maakte. Maar weer namen de mannen van ’t Skutsje in de 2e helft afstand, een schot van IJsbrandy verdween via de paal en de kont van keeper Sven Helvrich in het doel 2-4. Arjen Riem kwam alleen voor de keeper, coach Keimpema vloog ut veld al in om te juichen maar Arjen mistte. Nee dan deed sien broer Meinke Riem ut beter die lette goed op en tikte een kluts bal over de lijn 3-4. Bij Popalo vlogen ze hun ut vuur uut de skoenen en met succes. Binnen twee minuten tilden Meinke Riem en Kees Knier jr de stand naar 4-5. En het werd op het eind zelfs nog 4-6 voor Popalo en dat was een goeie slag.

 

 


Comments are closed.

Archief onderlinge competitie