Wedstrijdverslagen Nesta Shipping Competitie van 18 januari,   B en C-poule

Wedstrijden B poule

Nesta Shipping – Team Gulf    2-1

De beide teams zochten wel de aanval en deden dat ook soms met mooie combinaties. Maar ja dan mut ie ur nog wel in en dat was weer us ut euvel deze avond. Pas na 10 minuten had Duco Scheffer een gaatje gevonden en zette hij Nesta op 1-0. Dient wel gezegd dat bij Nesta Peter Schadenberg een berepartij stond te keepen dus kwam Gulf er moeilijk langs. Na 7 minuten in de 2e helft was daar eindelijk S Brouwer die Peter kansloos liet 1-1. Vervolgens kon Hein Kuiken, Nesta op voorsprong zetten hij stond hast in e goal, maar hij hipte ut leer over de lat, en werd meteen gewisseld. Maar ut kerelsje maakte zijn fout goed hij bezorgde Nesta toch nog de volle winst 2-2.

Oosterhof/Holman – Hendriks v d Heide    3-3

Een strijd in de middenmoot met twee teams die wel een stapje hoger wilden. Nou dat leek OH te worden want met een snoeihard schot zette Sytse Sytema zijn ploeg op 1-0. In de 1e helft werd het nog 1-1 door Frank Pietersma die vanaf de zijkant fraai scoorde 1-1. Frank had al een paar mooie kansen gemist maar Robin Fischer keepte ook uitstekend. In de 2e helft kwam OH weer voor en weer was Sytse Sytema de schutter 2-1. Aan de andere kant deed Frank Pietersma ook weer een duit in het zakje ook hij scoorde weer 2-2. Sytse Sytema bleef echter scherp en ontpopte zich als een topscorer hij maakte 3-2. De vreugde was van korte duur want Jarno Bouwhuis kreeg een kansje en rondde dat fraai af 3-3. Dat was ook de terechte eindstand en verder viel het goede fluiten op van de nieuwe scheids Drewes Janssen.

De Roode Ploeg – Scan Wandbekl./Rijschool Damstra    6-9

Koploper in de B poule DRP maakte een misstapje in deze wedstrijd waarin een hoop doelpunten vielen. Frank ten Hoeve schoot de bal onder keeper Simon Nijkamp door en Scan leidde met 0-1. Het antwoord kwam van Frank Helfrich hij omspeelde de defensie en tikte 1-1 binnen. Een afstandsschot van Frank ten Hoeve betekende weer voorsprong voor Scan 1-2. Door Jorge Pirez werd het 2-2 en Frank ten Hoeve stond op scherp 2-3, dit gebeurde allemaal in de 1e helft. In de 2e helft ging het scoren gewoon door. Erwin de Boer tilde de stand naar 2-4 en Arjen de Glee roste 2-5 in het netje. Even was er een opleving bij DRP en kwamen ze terug tot 3-5 door een treffer van Robert v d Zee. Rick de Graaf maakte er daarna twee en dat was 3-7, toen kwam DRP gevaarlijk terug door drie goals van Kenneth Dijkstra was het 6-7. Maar Scan had de langste adem Arjen de Glee en Jogchem Watsing bepaalden de eindstand op 6-9.

De Bock Computers – Eigentijds ZWF    4-1

De Bock moest winnen om in achtervolging te blijven op de koploper, en dat ging lukken deze avond. Het wedstrijdje begon rustig en de jongkjes keken de kat uit de boom. De eerste aktie was van Wesley Schaap maar zijn knal ketste op de paal. De droge knal van Pieter Poelstra had meer succes Eigentijds leidde met 0-1. De Bock werd in de verdediging gedrukt maar Eigentijds mistte de kansjes die ze kregen. En toe had de Bock ook nog de mazzel dat Marco Zeilmaker uit een onmogelijke hoek en via de keeper 1-1 maakte. Meteen hierna roste Nick Vonk een bal op de paal en had Eigentijds dus mazzel. Aan de andere kant kwam Alfonso ‘bokito’ Kwast alleen voor de keeper maar helaas hij had ut haar voor sien ogen. Ondanks dat Eigentijds aan vielen maakte Arno Rotteveel na een, een twee met Nick Vonk 2-1 voor de Bock. Vervolgens maakten de mannen van de Bock het af Marco Zeilmaker 3-1 en Jelte Kroes 4-1. De mooiste goal was echter van Bobby van Houwelingen, een fraaie lob van eigen helft over de keeper alleen was het jammer dat de zoemer voor het einde al was gegaan.

Wedstrijd C poule

Bakkerij Overzet – SMS Chill Time    3-4

Bakkerij Overzet in de aanval

Er werd wad verwacht van koploper Overzet maar dat zou even anders uitpakken. SMS begon goed Robin Regtop passeerde ut hele zootsje maar voor het lege doel mistte hij jammerlijk. Overzet was volledig en zelfs Dirk Schaap had sien Tom Tom goed insteld se dat ie de hal oek weer vonnen had. De veteraantjes begonnen trouwens in de 7e versnelling en hadden brood met at se de diepte in moesten. Maar toen ze eenmaal op stoom waren lobte Klaas Kuiken [fred zn] meteen 1-0 in de touwen. En Klaas was in vorm want nog in de 1e helft maakte hij ook nog 2-0. In de 2e helft werd het allemaal wat minder met Overzet, vermoeidheid??????

Doelman Dick vd. Galïen onderschept de bal.

Nu begon het te lopen bij SMS en kon Mark Koornstra er 2-1 van maken. En toen Peter Jaspers even de hasses ur niet bij had strafte Tony Outhuyse dat af 2-2. En een zeer attente Tony Outhuyse zette SMS ook nog een keer op voorsprong 2-3. De ieserenloekbillug van Overzet, Jan Stienstra zorgde toen weer even voor spanning 3-3. Maar ja die Tony Outhuyse had gember in sien reet want hij maakte ook nog het winnende doelpunt 3-4.

Jan Stienstra gaat hier de bal binnen schieten voor Bakkerij Overzet, 3-3