Exstador / Pizzeria-Pompeï 1 – Avanti 2  7-3

Exstador pakt derde thuisoverwinning op rij tegen Avanti 2 uit Stiens en klimt weer een plaatsje op de ranglijst.

Harlingen, vrijdag  14 december. Exstador doet goede zaken  door de jonkies van  Avanti in een onderlinge concurrentiestrijd om de aansluiting met de middenmoot te verkrijgen te verslaan.  Het was wel Avanti die in de achtste minuut de voorsprong wist pakken, 0-1 door een treffer van Jarig Holwerda. Maar deze voorsprong  bleef niet lang gehandhaafd want

Marcelino Samangoen in de tang.

een drietal minuten later was het Berend Zondervan die op aangeven van Hoessein Awed de gelijkmaker alweer wist binnen te schieten, 1-1.  Het was al snel een wedstrijd met veel strijd en loopacties zo ook vele kansen. Nadat Klaas Kuiken met geel naar de kant moest voor een overtreding, kreeg Avanti de mogelijkheid om een man meer situatie te gaan uitbuiten en dat gebeurde dan ook.  Het was deze keer de beurt aan Ulbe Holwerda om de gasten wederom op voorsprong te zetten, 1-2.  Nogmaals in een bijna zelfde tijdsbestek en Ronald Jilderts mocht de stand weer gelijk trekken, 2-2. Ook Avanti werd vlak hierna getrakteerd op geel door de scheidsrechter in de persoon van Soufian Loukili en nu mocht de thuisclub via een overtal situatie de scoren zien op te voeren.

Marcelino Samangoen met de 4-2

Een schot van Michel v.d. Ploeg werd van richting veranderd en de 3-2 lag in de touwen. In de volgende minuut was het wederom raak voor de mannen van Coach J. Snel. Een mooie actie van Marcelino Samangoen en de bal verdween goed ingeschoten in de linker benedenhoek, 4-2 en dat was dan ook tevens de ruststand.

 

Er waren nog slechts maar twee minuten gespeeld en de man in het zwart moest opnieuw geel trekken nu voor de doelman van Avanti, dit na het onderuithalen van Klaas Kuiken en wederom werd de man meer situatie goed uitgebuit en een halve minuut na het voorval was het nu de beurt aan Romero Escalona om de trekker over te halen, 5-2.  Nogmaals geel voor een speler van de mannen uit Stiens  en Anouar Bourakba mocht ook even naar de kant. Deze keer wist men dit niet uit te buiten en de teller bleef even stilstaan, dit zo’n goeie elf minuten.

Michel v.d. Ploeg, een sterke partij

 

Met nog tien minuten op de klok was het toch weer even de beurt aan Avanti en Jarig Holwerda wist zijn tweede van de avond binnen te schieten, 5-3.  Ondanks dat doelman Phong Thanh Tran nu voor de derde keer moest vissen kon hij toch wel terugzien op sterke partij, met veelal katachtige reddingen had ook hij een groot aandeel in deze mooie overwinning.   De tijd tikte verder in het voordeel van Exstador.  Men wist zelfs de score nog verder te verhogen, eerst was het de beurt nog aan Berend Zondervan, ook zijn tweede van deze avond, 6-3 en ook Romero Escalona zag zijn inzet nogmaals beloond, door tegen het scheiden van de markt, ook zijn tweede binnen te schieten na een goeie actie, 7-3  en de partij was beslist. Dit alles onder toeziend oog van scheidsrechter Achttien uit Jubbega die een goeie partij floot en weinig fouten maakte.

 

Spelers deze keer waren:  Doelmannen,  Phong  Thanh Tran en Kasper Hoek / Spelers,  Romero Escalona, Marcelino Samangoen, Berend Zondervan, Klaas Kuiken,  Ronald Jilderts, Michel v.d. Ploeg, Edwin Hiemstra en Hoessein Awed.

 

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef