Exstador / Pizzeria-Pompeï 1 – De Harkema 1  4-3

Exstador pakt 2e overwinning in de competitie en stijgt hierdoor op de ranglijst.

Harlingen, 16 november. Met wederom in de basis Michel v.d. Ploeg en Ralf van Hurck  en de tweede overwinning kon worden bijgeschreven. Een mooie overwinning die na een 4-1

De Harkema zoekt de aanval

voorsprong tegen het einde van de partij toch nog even in gevaar kwam door  twee doelpunten op rij door vrije trappen. Het was de thuisclub die als eerste de score wist te openen na zo’n tien minuten spelen.  Ralf van Hurck was de doelpunten maker.  In het laatste gedeelte van de  eerste speelhelft wist Marcelino Samangoen  de scoren zelfs  verder uit te bouwen en de 2-0 was een feit en dit was gezien de krachtsverhoudingen ook wel terecht .  Na de wissel was het wederom de beurt aan Exstador Klaas  Kuiken, 3-0 . Toch wisten de Harekieten  even de aansluiting te vinden, 3-1 maar daarna was het weer de beurt aan de Harlingers.

Doelpunt Exstador

Michel van der Ploeg en de 4-1 kon worden genoteerd. De voorsprong had zeker groter kunnen uitvallen maar ondanks de toch wel vrij grote kansen werden niet echt benut en zodoende kon de Harkema  toch nog enigszins bijblijven.  Een tweetal vrije trappen tegen het einde van de partij  en Harkema kwam zelfs weer dichterbij, 4-3 en werd het dus toch nog weer spannend. Tegen het scheiden van de markt werd een terugspeelbal op de doelman Phong de thuisclub ook bijna noch  fataal, wederom een vrije trap nu vlak voor het doel kon ternauwernood worden geretoucheerd. Een speler van de Harkema was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en werd daardoor getrakteerd op geel. Na het laatste fluitsignaal meende  de betreffende  nogmaals verhaal te halen bij de man in het zwart en er volgde wederom geel (rood dus) .

Scheidsrechter Kraak overziet de situatie

 

 

Exstador uiteindelijk toch de winnaar van deze partij, waar duidelijk meer in had gezeten. De leiding deze avond beruste in de handen van J. Kraak die overigens niet een moeilijke avond had. Voor de thuisclub is het voorlopig even rust want de eerste volgende wedstrijd is pas op vrijdag 14 december thuis tegen het team van Avanti 2. Er tussen in liggen twee beker rondes waar men inmiddels uit is en de niet meer te hoeven spelen wedstrijd tegen het uit de competitie verdwenen team van Ens.

 

 

 

Spelers deze keer waren:  Doelman,  Phong  Thanh Tran. / Spelers,  Romero Escalona, Marcelino Samangoen, Aron Hansma, Klaas Kuiken,  Ronald Jilderts, Michel v.d. Ploeg en Ralf van Hurck.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef