Exstador / Pizzeria-Pompeï 1 – Leekster Eagles A1  2-4

Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 blijf ook in de vierde speelronde zonder punten. Niet dat men de mindere was van het jeugdige team van de Leekster Eagles, maar zij waren deze avond gewoon wat doeltreffender.


Harlingen, 5 oktober.  Zonder Hoessein Awed, Klaas Kuiken, Aron Hansma en de geblesseerde Edwin Hiemstra, moest men wederom met een kleine groep aan treden tegen de jeugd

1e aanval Leekster Eagles

Vrije trap Stefan Adema

van de Eagles.  Gelukkig werd Stefan Adema wel bereid gevonden om mee te doen om zodoende toch met twee wissels te gaan starten, zo ook nieuwkomer Henri Wassenaar. Het eerste gevaar was deze avond voor de tegenstander in een wedstrijd die zou worden gespeeld in een vrij hoog tempo  strak en hard inspelen was het devies deze avond en dat beheersten de jongens uit Leek toch wat beter dan de thuisclub die hierin toch wat onzekerder in oogde in deze weer helaas andere samenstelling. In de negende minuut was het dan ook raak,  F. Kronemeyer gooide er een prachtige schaarbeweging uit en Doelman Pong Thanh Tran was geklopt 0-1.  Na deze opening ging de thuisclub natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker en er ontstonden dan  ook wel diverse kleine kansen aan beide zijden maar en treffers liet nog even op zich wachten, dit tot aan de negentiende minuut  Een aanvallende fout  bij een cornder aan de zijde van de thuisclub en de Eagles wist wederom te profiteren, namens Bennie Kits   en de 0-2 kon worden genoteerd. Na deze tussenstand was het toch even de beurt aan de thuisclub en er kwamen in het laatste gedeelte van de eerste speelhelft dan ook wel een paar toch wel grotere kansen voor de jongens van coach J. Snel. zelfs eenmaal stond de paal in de weg na een hard schot van Stefan Adema, maar geen treffers meer tot aan de wissel.

 

Strafschop Stefan Adema

In de tweede speelhelft was het na een zestal minuten spelen nogmaals de beurt aan de gasten door een doelpunt van B. Kits, 0-3 en ook de voor doelman  Phong ingevallen Ronald van Riet kon de bal uit het netje halen. In de achtste minuut was het dan uiteindelijk raak voor de thuisclub, een hard schot van dichtbij van Stefan Adema en ook de doelman van de Eagles was voor eerste maal geklopt, 1-3.  Weer wat verder in de partij kreeg Exstador nog een uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting te verkrijgen middels een strafschop. Stefan Adema ging zich er mee belasten, maar helaas voor de thuisclub, de doelman koos de goede hoek en de snoeihard ingeschoten bal was dan ook zijn prooi.  Toch wist men uiteindelijk de aansluiting te verkrijgen, het was Romero Escalona die met wat medewerking van de doelman van de tegenstander de bal door de stokken in het doel zag verdwijnen, 2-3 en er was dus nog van alles mogelijk want de Leekster Eagles werd ook wat slordiger in de afwerking. Wederom een aanvallende fout en de jeugd wist nogmaals te profiteren, nu ook door de stokken van doelman van Riet en de partij was beslist, 2-4. Doelpunt Bennie Kits.  Scheidsrechter deze avond was dhr. J. de Klein uit Surhuisterveen   die  alles goed onder controle had, wel veelal liet door voetballen ondanks dat het soms wel eens wat tegen het randje was, maar het geel mooi in zijn borstzak liet zitten en dat was duidelijk wederzijds.                                          

Zie voor meer foto’s van de wedstrijden, in het fotoalbum

Spelers deze keer waren,  Doelmannen: Ronald van Riet en Phong Thanh Tran.  Spelers:   Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Henri Wassenaar, Berend Zondervan, Stefan Adema en Romero Escalona.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef