Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 – Z.V.F. 1   8-5

Eerste winstpartij in de competitie voor Exstador,  dit in de streekderby tegen het team van Z.V.F.  uit Franeker.  Door deze uitslag is men meteen verwijderd van de laatste plaats en is de rode lantaarn nu in het bezit gekomen van het team van Ens dat nog maar slechts één wedstrijdpunt heeft .

Harlingen, 2 november. Zonder een viertal vaste waarden, maar deze keer met Michel v.d. Ploeg en Ralf van Hurck als invalkrachten kon men eindelijk de eerste wedstrijdpunten voor de competitie  gaan bijschrijven.

Aanval ZVF. Doelman Phong Thanh Tran wacht af.

Vanaf de start was al wel te zien dat men mede door de inbreng van de twee gastspelers er wel wat viel te halen deze avond.  De eerste wapenfeiten waren dan ook voor de Harlingers en men trof dan ook in de eerste tien minuten van de partij twee maal de lat en een doelman die een zeer sterke start genood.  Het was echter ZVF  die ondanks de minder aanvallende impulsen  toch de score wist te openen, dit in de veertiende minuut, 0-1 doelpuntenmaker Silas van Dijk.  Lang viel er niet van te genieten want een tweetal minuten erna was het Michel v.d. Ploeg die het net ook wist te vinden, 1-1. In de tweeëntwintigste minuut was het wederom raak, nogmaals  van der Ploeg, die de bal van Oscar Elzinga wist te ontfutselen op een  gevaarlijke plaats voor de Franekers en met zijn bekende sleepbewegingen verschalkte hij doelman Hempenius en de voorsprong kon worden genoteerd, 2-1.

De 4-2 in de maak, Ralf van Hurck.

Met nog een kleine twee minuten op de klok was er wederom een goeie actie van v.d. Ploeg en nu stelde hij Berend Zondervan in staat om te scoren, 3-1.  Toch weer een moment van onoplettendheid en ZVF kon vlak voor de wissel wederom profiteren, Sander de Vries, 3-2.  en dit leek ook de ruststand te gaan worden, want de laatste speelminuut was reeds aangebroken. Toch perste Romero Escalona er nog een slotakkoord uit en werd  vlak voor het doel ten val gebracht, op de valreep dus nog een vrije trap vlak voor het doel van ZVF. Ralf van Hurck eiste de bal op, maar zijn schot werd in eerste instantie nog gepareerd maar de rebound was wel zeer goed geplaatst raak, 4-2 en er kon worden gewisseld van speelhelft.

 

Na  een viertal minuten spelen in de tweede speelhelft was het wederom Ralf van Hurck die met een strak en laag afstandsschot voor de 5-2 mocht laten noteren en de thuisclub leek op koers te zijn. Nadat men wederom twee maal achter elkaar het houtwerk had geraakt was het nogmaals de beurt aan Michel v.d. Ploeg, 6-2.  Hierna was er  weer even een goed moment aan de zijde van de tegenstander en  Oscar Elzinga tekende voor de 6-3.  Een minuut later had Ronald Jilderts de bal er al weer in liggen 7-3 en een overwinning leek aanstaande.

Phong Thanh Tran onderschept doelpoging ZVF

Met niet al te veel tijd meer op het uurwerk   was het toch weer ZVF en Ronald Jilderts kon niet verhinderen dat Hassan Bartoutouh hem met een sleepbeweging wist te verschalken en de 7-4 was inmiddels een feit.  De seconden tikten weg en de tijd leek bijna te zijn verstreken maar nogmaals wist v.d. Ploeg met een aanvallende actie Ralf v. Hurck te bereiken die vlak voor de doelman van de tegenpartij zich aanbood en de bal op een manier controleerde wat meer leek op kunststoten bij het biljarten dan een voetbalactie  en tot menig verbazing de bal achter de  verbaasde Franeker doelman Hempenius liet verdwijnen, 8-4  en het was bijna over en uit.  Toch nog een laatste aanvallende poging van de mannen van acht km verderop om ook nog een treffer te proberen te  forceren, werd beloond. Ronald Jilderts  kreeg de bal tegen de handen, dit om een belangrijk lichaamsdeel te beschermen en de scheidsrechter constateerde dit voorval als hands en tevens een late gele prent voor Ronald. De gegeven strafschop kon nog worden genomen door Sander de Vries en de inmiddels 8-5 was het laatste wapenfeit van deze partij, die onder leiding stond van de goed fluitende man in het zwart  B.  Oord uit Heerenveen die veel toeliet, wat zeker gold voor beide partijen en wat de wedstrijd dan ook zeer ten goede kwam.  Geen overdreven wapperende kaarten dus.

Spelers deze keer waren,  Doelman: Phong Thanh Tran.  Spelers:   Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Berend Zondervan, Romero Escalona. Aron Hansma, Michel v.d. Ploeg en Ralf van Hurck.

 

 

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef