Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van vrijdag 21 februari 2020.

Een spannende bekerpartij tussen PoPaLo en RCM die uiteindelijk op de valreep werd beslist  in het voordeel van RCM Administraties.

Bekerwedstrijd 2e ronde / RCM Administratie – PoPaLo    4-3

Dit was nou een leuke wedstried twee teams die vochten as leeuwen om te winnen en een nuvere coach.

Dit was nou een leuke wedstried twee teams die vochten as leeuwen om te winnen en een nuvere coach. Coach van PPL was trouwens wat verslagen want ze hadden sien auto stolen terwiel ie ur hast naast ston. Het begon met twee kansen een voor PPL maar Brian Visser mistte en een voor RCMA hier mistte Sander Zeilmaker. Er werden nogal wat kansen gemist en ook enkele keren de paal geraakt. PPL ging in de aanval maar verspeelden de bal en er volgende een counter van RCMA en Max Nijenhuis ronde af 1-0. Vervolgens kwam die Portugees van Sertima alleen voor de keeper en wat dochtst, mis. Twee minuten voor de wissel wist Max Nijehuis 2-0 te maken. Maar toen 3 minuten in de 2e helft een heel bekeken balsje van Norbi ‘Puskas’ Helik en het was 2-1. En twee tellen later maakte Pieter Wesseloo heel netjes 2-2. Het bleef spannend en leuk en stevig voetbal en PPL hun coach HP moesten ze soms vastbiene se fuul was ie. Tien minuten voor het eind een droge knal van Jasper de Jong en het was 3-2. Gelukkig was hij daar weer Norbert Helik en weer bekeken tikte hij 3-3 binnen. Niels Outhuyse  mocht een strafschop nemen en dat deed hij hard maar die spieker van een viskarre, de keeper, kreeg um op sien brede bust en keerde ut ding. Vervolgens kan die Portugees Effan van S. ut beslisse hij kwam voor een leeg goal en die os skoot um een meter naast. Ja en toen was er aan de andere kant Sander Zeilmaker die wel ze stiekumweg 4-3 maakte. Jammer want een gelijkspel had zeker de verhouding geweest.

Bekerwedstrijd 2e ronde Veltman Maritiem – Bouwvisie Friesland    2-6

Met vijf doelpunten was Lars Vallinga de grootste plaaggeest voor Veltman.

De eerste kansjes waren voor VM maar die gingen huizenhoog over. De eerste kans van BV kwam uit een assist van Friso van Eyck en die werd afgerond door Lars Vallinga 0-1. BV was sterker en Friso van Eyck mistte ook nog een keer vrij voor de keeper. Veel kansen werden er echter gemist in de 1e helft, in de 2e helft maakte Lars Vallinga wel een treffer 0-2. VM deed wat terug Frank Pietersma 1-2 meteen was daar weer Lars Vallinga die scoorde 1-3. VM bleef nog bij door een lucky goal van Leon Prins 2-3, toen was het de beurt aan BV Lars Vallinga was in topvorm deze avond hij maakte 2-4 en 2-5 en Hidde Hiemstra bepaalde de eindstand op 2-6, VM loofde ut wel.

ZWF/Poelstra – Nesta/ReckNeck   3-1

Jan Duinen gaat er hier vandoor, de gebroeders ten Hoeve twee man sterk in de achtervolging.

De eerste 10 minuten konden je wel in slaap lazere, ut zootsje liep urbij of hadden ze 3 weken carnaval viert. Nesta had een nieuwe keeper Sjoerd ten Hoeve en hij hoopte maar dat sien twee seunen, die oek met speulden, Harm en die andere, de boel wat teugen hielden. Nou dat deden ze 18 minuten maar toen moest Sjoerd vissen, uit een scrimmage scoorde Ronald Broersma 1-0. Direct na de wissel was daar Harm ten Hoeve die de stand gelijk trok 1-1. Maar ja at pa Sjoerd dan een inzet van Jeffrey Siccama niet pakt staan ze weer achter 2-1. Die verdediging van Nesta RN was klote dus moest Sjoerd weer vissen, nu was Daan Schaaf de schutter 3-1. Daar bleef het bij en dat was vooral door toedoen van de nieuwe keeper Sjoerd ten Hoeve die de man of the match was.

Van der Meulen – Philipse IT    4-1

Bas Helfferich twee maal raak voor Van Der Meulen.

VdM begonnen fel aan de strijd ze hadden de mouwen opstroopt. En dat VdM was goed vertegenwoordigt met 4 wissels en 3 begeleiders, je kregen ur piene hasses van seveul mesen. Verrassend opende Jelte Kroese de scoren voor Philipse tegen de verhouding in 0-1. Bas Helfferich mistte alleen voor de keeper maar dat was oek een hele beste hur die keeper. Aan de andere kant pakte keeper Panbakker een punter van Menno Bottema. Bas schoot weer eens op de lat en Jesse Mulder deed dat op de paal, die rebound tikte Bas H. wel binnen 1-1. Zelfde minuut nam VdM de leiding door Remco Zandberg, sien ouwe heer sprong hast deur ut dak se blied was ie, kanst wel sien dat ut Franekers binne zei, sien vrouw 2-1. Meteen daarna besliste Martin van Andel de wedstrijd door 1-3 te maken. Bas H miste weer us voor een lege goal, hij kreeg echter een herkansing en die ging ur wel in 4-1.