Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van vrijdag 7 februari 2020.

Bij gebrek aan spelers, moest coach Peter Outhuyse  zelf aan de bak en zodoende  Eric Zandberg, net trug uut een ver land !!!  de teugels op de bank deze keer ter hand moest nemen.

Philipse IT – RCM Administratie    2-4

Reinier v.d. Stap en Sander Zeilmaker gaan vol voor de bal. Aanvoerder en neef Brian Zeilmaker houd ut spul in de gaten.

Een strijd om de 5e en 6e plaats en Philipse begon meteen aan te vallen, RCMA wachtte even wat af. Sander Zeilmaker mistte het eerste kansje voor RCMA maar het slimme puntertje van Hilco Mulder ging er wel in 0-1. Rene Metz werd deze avond 50 jaar en dat is niet sien hur mesen hij vliegt en draaft nog as een jong kerel. Philipse bleef wat sterker maar de tegenstander verdedigde sterk. Ton Phiwwiang zijn schot op het RCMA doel werd goed gestopt door doelman van Riet. Toen Philipse fout uitverdedigde was Niels Outhuyse erbij om dat af te straffen 0-2. Aan de andere kant mistte Kevin Hoekstra voor open doel. Direct na de wissel ging Jasper in de fout en dat strafte Kevin Hoekstra wel af 1-2. En wat later schoot Kevin de bal onder van Riet door 2-2. Toch hield keeper van Riet RCMA in de race door mooie reddingen. En voordat de toeter voor het einde klonk pakte RCMA toch nog de winst door twee treffers van Sander Zeilmaker 2-4.

BuurtBazen – Bouwvisie Friesland    2-11

Bouwvisie Friesland in het oranje was veel te sterk voor de Buurtbazen.

Dit werd een partijtje verdedigen van BB en aanvallen van BF. En na 4 minuten wist Friso van Eyck al 0-1 te maken voor BF. Het duurde 7 minuten voordat BB een kans kreeg maar helaas voor hen werd die gemist. Pieter Kleinjan raakte een minuut later wel de roos 0-2. Een schot van Hidde Hiemstra kwam in de rebound op de rug van keeper Mahmoud en verdween alsnog in het doel 0-3. En ook de 0-4 was een eigen doelpunt van Abdelhak, BB had het geluk ook niet mee. En ook het schot van Siebe Lutgendorff werd van richting veranderd 0-5. In de 2e helft liet Djan Al-Khads keeper Alkema kansloos 1-5. BF ging door Lars Vallinga 1-6 en 1-7, Friso van Eyck 1-8 en 1-9, Siebe Lutgendorff 1-10, Friso van Eyck 1-11 tegen scoorde nog Djan Al-Khodr eindstand 2-11.

Oosterhof/Holman – Van der Meulen    1-5

Aan doelman Cor Steert lag het niet, maar vdM wast gewoon een maatje te groot voor OH

In de derde minuut was het al raak Martin van Andel joeg de bal hard en zuiver in de touwen 0-1. OH wilde wel maar het ontbrak hen aan de nodige kracht en snelheid. Bij v d M liepen ze zich ut hompeskompusapeskaap ze waren overal. Drie minuten voor de wissel haalde Jesse Mulder weer eens uit en met succes 0-2. Meteen daarna was het Bas Helfferich die de stand naar 0-3 tilde. Van der Meulen bleef de betere ploeg en net in de 2e helft wist Martin van Andel wederom te scoren 0-4. Na 26 minuten kreeg Jesse Mulder weer de bal en vanaf sun 20 meter zette hij sien olimpiese billug achter de bal en hoppa ut was 0-5. V d M liet zich een beetje zakken en daarvan profiteerde Sietse Sytema en hij scoorde fraai tegen 1-5. Deze stand bleef en dat was wel de juiste verhouding.

Friesland Direct – ZWF/Poelstra    6-3

Obstructie, Lemstra kan niet meer bij de bal en neemt dan doelman Reijenga maar in de houtgreep.

Een strijd in de onderste regionen met een goeie start voor ZWFP want Eeltink maakte al snel 0-1. Maar het was Niels Vlottes die niet lang daarna de gelijkmaker in tikte 1-1. FD was sterker maar die bal ur inramme lukte nog niet echt. ZWFP kwam weer voor Duinen ronde een mooie pass van Daan Schaaf af 1-2. Het spel ging heen en weer en dit keer was het Johan Janssen die 2-2 maakte. Een verkeerde pass van Johan Janssen wist Duinen in een doelpunt om te zetten 2-3. Het werd weer gelijk, Drewes Janssen tikte een pass van Martijn Adema binnen 3-3. FD kreeg de smaak te pakken Niels Vlottes zette alles en iedereen voor l.. en maakte 4-3. Klaas Bouma wudde groen voor sien ogen maar perste er nog wel een vette punter uut 5-3. En sien seun Youri docht wat die ouwe kwak kan kan ik oek, en ja hoor ut steertkikkertsje maakte 6-3. ZWFP had de macht niet meer om terug te komen het bleef 6-3.